Müsiaddan Katsayı Açıklaması

Müsiaddan Katsayı Açıklaması
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Danıştay’ın verdiği katsayı kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Katsayı kararının değerlendiren Müsiad Rize Şube Başkanı Temizel, “MÜSİAD camiası olarak, her ne kadar katsayı adaletsizliğini tam olarak gidermeyen bu kararın, yine de gelecek adına umut verici olduğuna inanmaktayız” şeklinde konuştu.

Temizel, Üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması, meslek liselerine yönelik ilgiyi azaltarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman istihdamı hususunda büyük bir boşluk oluşturmuş ve bir mesleksizler ordusu meydana getirdiğini söyledi.

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından geçtiğimiz yıl yapılan katsayı eşitsizliğini gidermeye yönelik düzenlemeler Danıştay’dan geri dönmüş olsa da son yapılan düzenlemenin Danıştay 8. Dairesi’nin kararı ile onaylanması sanayicilerimiz ve işadamlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Müsiad camiası olarak, her ne kadar katsayı adaletsizliğini tam olarak gidermeyen bu kararın, yine de gelecek adına umut verici olduğuna inanmaktayız.