Müsiad’dan Sanata Destek

Müsiad’dan Sanata Destek
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ kapsamında düzenlenen resim yarışmasında Türkiye birinciliğini kazanan Rizeli Lise öğrencisi Şeydanur Köse’nin eserini satın aldı.

MÜSİAD GİK toplantısı için bir süre önce Rize’de bulunan Genel Başkan Nail Olpak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde yapılan resim yarışmasında Türkiye 1’incisi seçilen eseri satın almak istediğini söylemişti.

Rize Valiliğinde bugün yapılan törenle eseri Nail Olpak adına teslim alan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, genç ressamı başarısından dolayı tebrik ederek, 3 bin TL değerindeki çeki takdim etti. Genç Ressam Şeydanur Köse’nin öğretmeni Seval Öztiryaki, paranın Şeydanur’un dersane ücretinin karşılanmasında kullanılacağını açıkladı.

02.20130619181254.jpg

Rize Valiliğinde yapılan teslim törenine; Vali Nurullah Çakır, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, eser sahibi Şeydanur Köse ile öğretmeni Seval Öztiryaki katıldı. Törende konuşma yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, “Her öğretmen ülkemizde bir öğrenciyi keşfederek onu hayata kazandıracak olsa, ülkem 10 yılda kalkınma konusunda çağ atlar. Ben, öğretmenimden önümüzdeki yıl iki öğrenci keşfetmesini ve onları hayata kazandırmasını bekliyorum. MÜSİAD olarak bu gibi çalışmalarda her zaman elimizden geldiği kadar sanata ve sanatçıya destek olacağız.” dedi.

ssa.20130619181148.jpg

Törende Rize Valisi Nurullah Çakır ise, “Bu güzel eserin sahibi öğrenci kardeşimize, yeteneğinin keşfedilmesinde özverili desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenimize, sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı ise MÜSİAD’a teşekkür ediyorum.” dedi.