MÜSİAD'dan Zahide'ye tebrik

MÜSİAD'dan Zahide'ye tebrik
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi yetkilileri ÖSS’de Türkiye 2.si olan Zahide Keskin’i ödüllendirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel beraberinde, Şube Başkan Yardımcıları Recep Taylan ve Mahmut Dabak, Gençlik kurulu Başkanı Muhammet Korkmaz, Gençlik Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Türüt’ten oluşan heyet Rize’de 44 yıllık süre içerisinde en büyük başarıya imza atan Zahide Keskin ve başarısında emeği bulunan İHL Müdürü Hızır Aktaş’ı tebrik ettiler.

İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen tebrik töreninde Türkiye 2.si olan Zahide Keskin, göstermiş olduğu gayret ve başarılarından dolayı MÜSİAD camiası adına Şube Başkanı Cem Temizel tarafından plaket ve dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.

7244

Törendeki konuşmasında Temizel, “Keskin, ilk başarısında OKS’de Rize ikincisi olarak, Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kayıt olmuş; başarısının devamında da ÖSS’de Türkiye 2.si olmuştur. Göstermiş olduğu üstün başarı hem göğsümüzü kabartmış hem de başarısını tescillemiştir” dedi.

Konuşmasının devamında YÖK’ün yeni katsayısı uygulamasına değinen Temizel, “11 yıldır haksız olarak uygulanan katsayı uygulamasının, eşit şartlardaki eğitim ilkesine aykırı olması sebebiyle, doğurmuş olduğu olumsuz sonuçların giderilmesi yönünde atılmış olan bu önemli adımları çok önemsiyor ve memnuniyetle karşılıyor, emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Temizel ayrıca İlimizin ÖSS’de almış olduğu sıralamadaki yerine de değinerek, “İlimizin ÖSS’de 69. olması bizleri ve bütün Rizelileri üzmüştür. Bu hususta başarısızlığın birdaha tekrar edilmemesi için nasıl başarıya ödül varsa, başarısızlığa da ceza verilmesi ilkesinden hareket ederek, sorumluların kendilerini sorgulaması gerektiğini” ifade etti.

Temizel konuşmasının devamında, MÜSİAD camiası olarak, Zahide Keskin’e Üniversite hayatı boyunca burs ödeme sözünü vererek, Rize’de böyle üstün başarılara imza atan öğrencilerin, her zaman maddi manevi yanlarında olacaklarını söyledi. Türkiye 2. olmasında büyük emekleri geçen okul müdürü Hızır Aktaş’a da böyle bir değerin yetişmesinde emek verdikleri için tebrik ederek plaket sundu.

Zahide Keskin, ek puanlı Sözel dalda 397,177 puan alarak Türkiye 2.si olurken, tüm alanlarda Türkiye 110.su, eşit ağırlık'ta ise Türkiye 87.si oldu. Keskin, sınavdaki soruların dördünü yanlış işaretleyip sadece bir tanesini boş geçerek büyük bir başarıya imza attı.

7243