MÜSİAD'tan hükümete vergi çağrısı

MÜSİAD'tan hükümete vergi çağrısı
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, hazırladıkları çalışma ile 4 kesime 4 öneride bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, hükümetin uyguladığı 'varlık barışı' projesini 'Vergi barışı' projesi ile devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Bursa Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'na katılmak için geldiği Bursa'da değerlendirmelerde bulunan Vardan, hazırladıkları çalışma ile 4 kesime 4 öneride bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, Türkiye'nin 2010'da yüzde 4'ün üzerinde büyüyebileceğini belirterek, bunun bazı şartları olduğunu söyledi. Özellikle geçen dönemlerde yaşanan siyasi kaosa mahal verilmemesinin çok önemli olduğunu belirten Vardan, "Türkiye, Mayıs 2008'den bu yana yaklaşık 20 aydır ekonomik buhrana rağmen IMF'siz bu krizi atlatabildiğine göre, bundan sonra da yolana devam edebilir. Çünkü bir yandan 75 milyar dolar döviz rezervimiz var, bir yandan kredi notlarımız yükseliyor, ilerde neler yapabileceğimizi söylüyoruz, bunun yanında da IMF anlaşmasının gerekli olup olmadığını konuşuyoruz." dedi.

IMF ile yeni bir anlaşma konusunda sorumluluğun hükümette olduğunun altını çizen Vardan, bu konuda kararı verecek olanın da siyasi iradede olduğunu hatırlattı. Vardan, "Neticede ip onların boynunda, onların da ülkenin zararına olacak bir imzayı atmayacaklarına inancımız sonsuz. Bizim kendi görüşümüz bu süreci IMF'siz atlatan Türkiye'nin bundan sonra da yoluna rahatlıkla gidebileceği yönünde." şeklinde konuştu.

MÜSİAD olarak 2010'da büyümeyi hızlandırmak ve Türkiye'nin önünü açacak şekilde hazırladıkları çalışma ile 4 kesime 4 öneri hazırladıklarını ve buna '4 çeker öneriler' dediklerini vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Vardan; birincisi işletmeler olarak kendilerini değişen şartlara göre yenilemeleri gerektiğini belirtti.

İkinci kesimin hükümet olduğunu anlatan Vardan, hükümetten öncelikle iş adamlarının önünü açacak düzenlemelerin devam ettirilmesini istediklerini bildirdi. Ayrıca bu dönemde hükümet tarafından yapılacak ödevlerden birinin de başarılı bir proje olmasına rağmen bazı eksiklerinin bulunduğu gerekçesiyle 'Varlık barışı projesi'nin, 'Vergi Barışı projesi' ile devam ettirilmesi önerisinde bulundu.

Yine sıkıntısı çekilen reformların bir an önce tamamlanması gerektiğinin üzerinde duran Vardan, "Bunlar özellikle yargı reformunun bitmesi lazım. Kamu yönetimi reformu önemli, eğitim reformu çok önemli yapılması lazım ve sivil özgürlüklü bir anayasanın yapılması lazım." dedi.

Ayrıca muhalefetten de beklentilerini sıralayan MÜSİAD Başkanı, önceki dönemlerde yaşanan gerginliklerin toplumun hiç bir kesimi tarafından hüsnü kabul görmediğine dikkat çekti.

Ayrıca Türkiye'nin 2023 yılı 100'üncü kuruluş yıldönümünde milli hedeflerden olduğunu anlatan Vardan, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer alması ve 500 milyar dolar ihracat yapabilmesi için muhalefet ve hükümet başta olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile hareket etmesi gerektiğini söyledi. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, Türkiye'nin yıllardır sıkıntısını çektiği demokratik yönetime yönelik müdahale, düşünce ve teşebbüslerin de artık zihinlerde yer bulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.