Mustafa Denizli'nin Acı Günü

Mustafa Denizli'nin Acı Günü
Ç.Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin kayınpederi Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi hayatını kaybetti.

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi (74) vefat etti.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitiren KADEK Genel Başkanı, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, geçtiğimiz hafta Rizespor teknik direktörülüğü görevine getirilen Mustafa Denizli'nin kayınpederiydi.

Bir süredir Medicana International Ankara Hastanesinde tedavi gören Elçi, saat 18.40'da akciğer ve solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti.

Hastane yetkilileri, Elçi'nin cenazesinin yarın öğle saatlerinde ailesine teslim edileceğini bildirdi.

1977 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mardin milletvekili olarak parlamentoya giren Şerafettin Elçi, 1978–1979 yılları arasında Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı.

Elçi, 19 Aralık 2006'da kurulan Katılımcı Demokrasi Partisi'nin Genel Başkanı oldu. 12 Haziran 2011 seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, evli ve 7 çocuk babasıydı.

serafettin-elci.jpg

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: EKSİKLİĞİ HİSSEDİLECEK

Elçi'nin vefatı dolayısıyla mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Deneyimli bir isim olarak, sorunların diyalogla çözülmesi, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamının pekişmesi için yoğun gayret gösteren Şerafettin Elçi'nin eksikliği, siyaset dünyamızda her zaman hissedilecektir'' ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Şerafettin Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Elçi'nin vefatının hemen ardından, damadı Mustafa Denizli ile de telefonla görüştü. Denizli'den Elçi'nin vefatıyla ilgili bilgi alan Erdoğan'ın, Elçi'nin aile bireylerine sabır, metanet ve taziye dileğinde bulunduğu öğrenildi.

MUSTAFA DENİZLİ 2011 YILINDA EVLENMİŞTİ

Mustafa Denizli, Bayındırlık Eski Bakanı Şerafettin Elçi'nin kızı Evin Elçi ile 2011 yılı Ağustos ayında hayatını birleştirmişti. Denizli'nin kayınpederi Şerafettin Elçi, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde BDP'nin desteklediği listeden milletvekili seçilmişti. Milli Takımlar
Eski Teknik Direktörü Ç.Rizespor'un Yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli (60), Evin Elçi (35) ile 2011 yıl Ağustos ayında Ankara Çankaya Evlendirme Dairesi'nde dünyaevine girmişti.