Mustafa Kamalak Rize'de

Mustafa Kamalak Rize'de
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Rize'ye geldi.

Bu akşam Dedeman Otel'de düzenlenecek iftar programına katılmak üzere Rize'ye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ''Sınır ötesinden teröre destek veriliyor, milletin birliğine, bütünlüğüne kastediliyorsa, vatan evlatları sınırdan sızan teröristler tarafından şehit ediliyorsa elbette bunun gereği yerine getirilmelidir' dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Rize İl Başkanlığını ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'de 7 askerin şehit olması nedeniyle acılarının büyük olduğunu belirterek, ''Yüreğimiz kan ağlıyor. Bu tür saldırıların bir an önce sona ermesini temenni ediyorum. Ne yazık ki bu tür saldırılar bizi can evimizden vursa da yüreğimizi parçalasa da bizi şaşırtmıyor'' diye konuştu. 

Tutulan yolun, izlenen politikaların yanlış olduğunu ifade eden Kamalak, ''Bu yanlışlığı merhum hocamız 1994'te Bingöl konuşmasında açık bir şekilde ortaya koydu. Ancak ödüllendirilmesi gereken o konuşma ne yazık ki uyduruk bir mahkeme tarafından cezalandırıldı ama cezalandırılan milletin kendisiydi. Çünkü doğru yolu milletimize göstermediğimizde en büyük cezayı milletimiz çeker'' dedi.

Kamalak, Erbakan'ın konuşma yaptığı o tarihten bu yana terörün azalmak yerine şiddetlenerek arttığını iddia ederek, şunları söyledi:

''Şu an uygulanan politikalar da yanlış. Tek çare milli görüştür. Sınır ötesi operasyonlar düşünülüyormuş. Sınır ötesinden teröre destek veriliyor, milletin birliğine, bütünlüğüne kastediliyorsa, vatan evlatları sınırdan sızan teröristler tarafından şehit ediliyorsa elbette bunun gereği yerine getirilmeli, sızıntılar önlenmelidir. Ama yazık ki terörün asıl kaynağı ülkemizin kendisidir. Terörü besleyen de ne yazık ki sistemin bizzat kendisidir. Evimizdeki su baskını evimizdeki vanadan kaynaklanıyorsa, vanayı kapatmak gerekir. Önce evimizdeki vanayı kapatmamız lazım. Bir partinin mensupları ki 40'a yakın milletvekili var, bunlar da mı dışarıdan sızdı. Bu nedenle tek çare milli görüştür.''

Suriye'deki gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, şöyle konuştu:

''Ama Türkiye'nin askeri bir müdahalede bulunması yanlış olur. İslam alemi kendi içindeki ihtilafları yine kendisi çözmelidir. 40 yıldan bu yana İslam Birliği diyoruz. İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı, İslam Barış Gücü oluşturulması, ortak İslam para birimine geçilmesi gerekmektedir. İslam kültürel iş birliği mutlaka sağlanmalıdır. İslam alemi ihtilaflarını kendi içinde çözmelidir. Türkiye, Suriye'deki olayları bahane ederek gavura kalkan olmamalıdır.''