Müsteşar Açıkladı İhaleler Yapıldı

Müsteşar Açıkladı İhaleler Yapıldı
Rize Havalimanı, Lojistik Üs ve Mavi Şehir projeleri hakkında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun "Proje ihaleleri yapıldı. Bu ihaleleri, projeleri fiilen gerçekleştirmek için yaptık" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize-Artvin Havalimanıyla ilgili hiçbir problemin bulunmadığını, çalışmaların başladığını ve olması gereken sürecin işlediğini ifade etti. Uzun Lojistik Merkez’in de aynı şekilde hiçbir probleminin olmadığını çalışmanın olağan sürecinde ilerlediğini belirterek, Rize Merkez Mavi Şehir’in planlarının da onaylandığını sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
Uzun, “Projelerin durduğu söylentilerine inanmıyorum. Biz boşuna mı çalışıyoruz? Havalimanı ve Lojistik Merkez’in planları çalışılıyor, proje ihaleleri yapıldı. Bu ihaleleri, projeleri fiilen gerçekleştirmek için yaptık. Rize merkez dolgu alanının planını zaten onayladık” dedi.

“PROJE İHALE EDİLDİ, RAPORLAR ONAYLANACAK”

Rize-Artvin Havalimanı konusunda açıklamalarda bulunan Uzun, “Projenin iptal olması ve durması diye bir şey söz konusu değildir. Proje başladı. Bu projelerin uzun bir süreci vardır. Proje 3 Mart 2015 tarihinde ihale edilmiştir. Bu ihale kapsamında hidrografik ve oşinografik raporlar Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’na, 31 adet sondaj, ÇED raporu ve diğer planların onayı bizim bakanlığımıza gelecek. Raporlar geldiğinde biz de bunu hemen onaylayacağız” dedi.

“HAVALİMANI ZEMİNİNDE SORUN YOK”

Havalimanı dolgu alanı zemininde problem olduğu iddialarını yanıtlayan Uzun, “Bu projede önceden öngörülemeyen tek durum deniz derinliğinin biraz daha fazla çıkmasıdır. 7 milyon 700 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Yapılan 31 adet sondaja şahsen fazla diyemiyorum. Zemin sıkıntılı olsaydı çok daha fazla sondaj gerekirdi. Zemin sıkıntılı olmadığı için 31 adet sondajı kafi gördük” diye konuştu.

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANININ SÜRECİ AYNEN UYGULANACAK”

Projenin ilerleyiş sürecine değinen Uzun, “Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan süreci Rize-Artvin Havalimanında da göreceğiz. Tahkimat ve deniz dolgularının nasıl yapıldığını Rizeliler çok iyi bilir. Aynı süreç takip edilecek. Vatandaşlarımız havaalanının dolgusunun daha mülkem yapılacağını da göreceklerdir” dedi.
Müsteşar Yardımcısı Uzun, AK Parti Rize Eski Milletvekili Nusret Bayraktar’ın projenin başlamasında çok büyük gayretlerinin olduğunu belirtti.

“LOJİSTİK MERKEZ PROJELERİ BAŞLADI”

Lojistik Merkez konusunda açıklamalarda bulunan Uzun, “Lojistik Merkez’in planlamasını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Servet Karasu’nun, İyidere Belediyesi ve bakanlığımızın katkılarıyla yaptık. Proje ödenekleri ayrıldı, projeleri başladı. Projeler bitip, planlar onaylandıktan sonra yapım ihaleleri gerçekleşecek” dedi.
Uzun, “Lojistik Merkez projesi entegre bir projedir. Ovit Tüneli, çevre düzeni planımızda bulunan ve ön etüt aşamasında olan hızlı trenle birlikte deniz, kara ve demiryoluyla birlikte var olan bir projedir” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN HİMAYESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

“Projeleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapıyoruz. Havaalanı ve Lojistik Merkez planlarının çalışmaları devam ediyor. Rize Merkez Mavi Şehir Planı bakanlığımızca onaylandı. Hatta itirazlar da değerlendirdi. Bakanımız Sayın İdris Güllüce’nin buradaki katkılarını unutmamak gerekir. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da konuyu bizzat yakından takip ediyor”