Mutumba Çaykur Rize’de!

Mutumba Çaykur Rize’de!
Ç. Rizespor, İsveç'in AIK Stockholm takımında forma giyen Ugandalı 28 yaşında orta saha oyuncusu Martın Kayongo Mutumba ile anlaşmaya vardı.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın uzun zamandır takip ettiği Mutamba, AİK  Stockholm ile sözleşme yenilememiş ve serbest kalmıştı. Uganda asıllı İsveç vatandaşı olan Mutumba‘nın, yurt dışında oynamak istemesi dolayısıyla Ç.Rizespor’a transferi gerçekleşti. Ugandalı oyuncunun imza atması an meselesi.

Orta sahanın iki kanadında da forma giyebilen Mutumba, İsveç ekibinde görev yaptığı 30 maçta 2 gol ve 9 asistle oynadı. Mutumba’nın piyasa değeri 800.000 euro olarak ifade ediliyor.

Öte yandan Rıza Çalımbay'ın kiralanması yönünde yönetime sunduğu listede yer alan Cenk Ahmet Alkılıç Antalyaspor ile anlaşırken, Uche Kalu, David Depetris, Cenk Güvenç, Oğuzhan Berber ve kaleci Mariusz Pawelek takım arayışlarında. Mustafa Denizli döneminde transfer edilen ve Denizli’nin PTT 1.ligde vazgeçilmezleri arasında yer alan Oğuzhan Berber’e, Rıza Çalımbay tarafından Süper Ligde hiçbir maçta görev verilmedi. Oğuzhan, Denizlispor'dan 1 milyon 650 bin liraya Ç.Rizespor’a transfer olmuştu.