Müziği duymadan dans ediyorlar

Müziği duymadan dans ediyorlar
İşitme engellilerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi görüyor.

Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi, müziği duymamanın dans etmeye engel olmadığının en iyi örneği.

Dünya Engelliler Günü'nde engellerine rağmen pek çok başarıya imza atmış, engellerini aşan insanların hikayeleri dikkati çekerken Samsun'da da işitme engellilerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi görüyor.

muzigi-duymadan-dans-ediyorlar-2.jpg

Kız öğrencilerden oluşan Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi, müziği duymadan doğru zamanda figür yaparak ve ritme uygun dans ederek, müziği işitmemenin dans etmeye engel olmadığını ispatlıyor.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu dans öğretmenlerinden ekibin çalıştırıcısı İbrahim Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca düzenlenen İşitme Engelliler Halk Oyunları Türkiye Finali'ne hazırlandıklarını söyledi.

Geçen yıl yarışmaya Samsun yöresinin oyunlarıyla katıldıklarını ve 16 ekip arasından 4'üncü olduklarını, 2006 yılında yapılan Türkiye finallerinde de Türkiye 4'üncülükleri bulunduğunu ifade eden Çelik, bu yılki hedeflerinin ise yine Samsun yöresi oyunlarını sergileyecekleri yarışmada Türkiye birinciliğini kazanmak olduğunu belirtti.

muzigi-duymadan-dans-ediyorlar-1.20091203234951..jpg

Çelik, 16 yıldır halk oyunlarıyla ilgilendiğini kaydederek, "Bu çocuklarımızla çalışmak benim için gurur kaynağı oldu. Engellere rağmen yapılabilecek birçok şey olduğunu bu çocuklarımızla tekrar gördüm" dedi.

Öğrencilerle işaret diliyle iletişim kurduklarını ifade eden Çelik, öğrencilerin iyi ifade edildiğinde her ritmi kolayca kavradığını ve çalışırken zorluk çekmediğini söyledi.

Çelik, haftanın iki günü 2'şer saat çalıştıklarını belirtti.

Öğrencilerden Semanur Güven ise işaret diliyle halk oyunları oynamayı çok sevdiğini, bu yıl birinci olmayı istediklerini ifade ederek, "Öğretmenimiz çok güzel öğretiyor. Ona teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ekibin yaşları 12 ile 16 arasında değişen 36 kız öğrenciden oluştuğu bildirildi.

muzigi-duymadan-dans-ediyorlar-3.jpg