Necati Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Necati Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı
Uzun yıllar Çay TV'de program yapan ve dini soruları yanıtlayan, bölgede "Necati Hoca" olarak tanınan emekli imam Necati Hutoğlu, ebediyete uğurlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, 92 yaşında vefat eden emekli imam Necati Hutoğlu'nun cenaze törenine katıldı.

Rize'deki evinde 2 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hutoğlu için Şeyh Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Hutoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer ve AK Parti İl Başkanı İshak Alim ile vatandaşlar katıldı.

Yazıcı, cenaze namazı öncesi aile yakınlarına taziyelerini iletti.

Vali Çeber, burada yaptığı konuşmada, "'Necati hoca deyince aklınıza ne geliyor?' diye sorsak sanıyorum cevap tebessüm olacaktı. Tebessüm insanıydı. Gülerek anlatıyordu, gülerek öğretiyordu, güldürerek ve sevdirerek izah ediyordu. Bu kadar sevilmesinin nedeni budur diye düşünüyorum. Çok güzel bir Rizeliydi. Rize'yi sevdiren yüzlerden birisiydi." dedi.

Hutoğlu'nun cenazesi, oğlu Zeki Hutoğlu'nun cuma namazı sonrası kıldırdığı cenaze namazının ardından Güneysu ilçesine bağlı Birlik Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Babasının namazını kılmaya gittiği sırada hayatını kaybettiğini söyleyen Beysun Turan, "Babam uyuyordu, abdestini almak için kalktı lavaboya gitti. Geldiğinden 2 dakika sonra namazını kılmaya giderken hayatını kaybetti. O gün hiçbir şey konuşamadık" ifadelerini kullandı.

Necati Hutoğlu'nun canlı yayınlarda her zaman onları severek motive ettiğini söyleyen İsmail Kılıç ise, "Necati hocayla beraber kutsal topraklara yolculuk yaptık. Onunla beraber umrede insanların ona sorduğu soruları cevaplarken anlara şahit oldum. Necati hoca canlı yayına gelirdi. Hepimizi gelir severdi. Bizi motive ederdi. Derdi ki 'Siz gençler geleceğe güzel şeyler anlatacaksınız. Onun için canlı yayınlarınızda adaletli olun' derdi. Şu anda burada Türkiye'nin dört bir yanından insanlar onu sevdiği için buraya gelmiş. Gelini de hatta şunu dedi, '30 yıllık gelinlik yaptım ona, hiçbir zaman kötü bir şey söylemedi' dedi. Allah rahmet eylesin" dedi.

Necati Hutoğlu'nun kız kardeşi Fatma Yıldırım, kardeşinin vaadini yerine geldiğini söyleyerek, "Allah hayırlı ölümler nasip etsin bize inşallah. Allah bize cennetini nasip eder inşallah. Her zaman birilerinin cenazelerine giderdi. Millete anlatırdı. Kardeşimden büyük hoca yoktu. Bize vaat etmişti. Şeyh Camii'nin yanında cenazesinin kılınmasını istemişti. İstediği de oldu. Çok da güzel hava oldu" şeklinde konuştu.

"Necati hocayı çok seviyordum"

Necati hocayı çok sevdiğini ifade eden Furkan Ahmet Terzioğlu, "Ben Necati hocayı çok seviyordum. Onun için buraya namaz kılmaya geldim. Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet eylesin. Onu çok seviyoruz" şeklinde konuştu.

necati-hoca-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum