Necdet Gökçınar: Milletimiz inanarak ve düşünerek oy versin

Necdet Gökçınar: Milletimiz inanarak ve düşünerek oy versin
Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Gökçınar, “Aziz milletimiz inanarak ve düşünerek oy vermeli.Oğlu işsiz kalıp kahvede otursun diye gidip oy vermez." dedi

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Gökçınar, Best FM’de Ufuk Karcı’nın hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programına konuk oldu. Bir saat boyunca Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıkacağı televizyon programından Saadet’in neden aday çıkardığına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Gökçınar, “Seçime girip girmeyeceğimizi kimseye soracak değiliz. İlk günden beri benim adaylığımı çektirmek için bazı çevreler konuştu, hatta çalışma yaptılar. Biz bir partiyi kaybettirmek, kazandırmak için seçime girmiyoruz” dedi.

“BİRBİRLERİYLE VAAT YARIŞTIRIYORLAR”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, vatandaştan, oy kullanırken biraz daha dikkatli olmalarını rica etti. Gökçınar, “Oy verirken lütfen dikkatli olmanızı rica ediyorum. Sandığa giderken tekrar düşüncelerinizi kontrol edin. Acaba ben bir algı operasyonuna kurban mı oluyorum diye düşünün. Bakın hiçbir adayın projesi yok. Söyledikleri her şey vaat. Birbirleriyle vaat yarıştırıyorlar. Benim projelerim var. Devir yenilebilir enerji devri. Ömerli Barajı’na güneş panelleri koyacağız. Bu şekilde israfın önüne geçeceğiz ve bir kaynak oluşturacağız. Bu projeyi daha önce de anlattık. Bizden daha az güneş gören Almanya’da her yer güneş panelleriyle dolu” dedi.

“SEÇİME GİRİP GİRMEYECEĞİMİZİ KİMSEYE SORACAK DEĞİLİZ”

Saadet’in neden Millet İttifakı’nı desteklemediği sorusunu yanıtlayan Gökçınar, “Bu partimizin aldığı karardır. Elbette seçime girip girmeyeceğimizi kimseye soracak değiliz. İlk günden beri benim adaylığımı çektirmek için bazı çevreler konuştu, hatta çalışma yaptılar. Biz bir partiyi kaybettirmek, kazandırmak için seçime girmiyoruz. Kendi adayımızı başkan yapmak için giriyoruz. Futbolda bir takım, diğer takım için maçtan çekilirse bu şike olur. Biz bu zamana kadar temiz siyaset yaptık. Bundan sonra da öyle yapacağız” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ DEĞİL KENDİN PİŞİR KENDİN YE PARTİSİ”

CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın çıkacağı programla alakalı açıklamalarda bulunan Gökçınar, “Ben program açıklandığı zaman sosyal medya üzerinden adı geçen her 2 adaya da, bütün adayların davet edilmediği bu programa katılmayarak demokrasi ve adalet konusunda bir tavır göstermeleri çağrısında bulunmuştum. Moderatörlük yapacak arkadaş demokrasi şöleni diye paylaşmış. Bu demokrasi şöleni değil, kendin pişir kendin ye partisidir. 31 Mart’tan önce yok sayıldık, şimdi de medya tarafından yok sayılıyoruz” dedi.  Son olarak İstanbullulara seslenen Gökçınar şu ifadeleri kullandı: “23 Haziran hukuksuz bir karardır. Bunu diyelim. Önümüze yeni bir seçim koydular. 23 Haziran aziz milletimize Milli Görüş belediyeciliğini seçmek için ikinci fırsattır. Adil Düzen’e, kendimize, Saadet Partisi’ne oy verelim.”

“DÜŞÜNEREK OY VERİN”

Programın ardından Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, yerel basın buluşması düzenledi. İlçe binasında düzenlenen programa katılan Necdet Gökçınar burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Gökçınar, “Siz gazeteciler toplumun arasına gerilen duvarları aşmak için çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, biz şunu söylüyoruz. Bu ekonomik gidişatla sürekli zamlar gelmeye devam edecek. Yarın bu benzin fiyatları en az 10 TL’yi bulduğu zaman ‘efendim siz AKP’lisiniz, size yüzde 50 indirim. Siz Saadet Partilisiniz, yüzde 10 indirim’ demeyecekler. Onun için herkes arkasına yaslanıp bir kere de olsa aklımıza müracaat etmelidir. 16 Haziran günü yapılacak ortak yayının sunucusu sosyal medyadan ilan etmiş. “16 Haziran’daki demokratik şölenime herkesi bekliyorum” diyor. Bu duruma kendin pişir, kendin ye derler. Demokrasi şöleni bu şekilde olmaz. Bak Necdet Gökçınar burada duruyor. Dört tane resmi aday burada duruyor. Dördüncü de Vatan Partisi’nin adayı, o da gelsin, işte o zaman şölen olur” şeklinde konuştu.

“FORMULA 1 PİSTİ BOŞ BIRAKILACAĞINA GENÇLERİN KULLANIMINA AÇILMALI”

Gençlere yönelik hizmetlere değinen Gökçınar, “Gençlerimizin yeni tehlikesi araçlarla dirift yapmak oluyor. Evet, gençler enerjilerini bu yönde kullanıyor. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Ancak bu yakınlarda bir Formula 1 pisti yapıldı. Külliyen zarar eden bir yer. Biz seçilirsek o dosyayı da açacağız. O pist yapılırken kimler nemalandı? Ne milyonlar harcanmış, hiç düşünüyor musunuz? O pist niye bekliyor orada. O pist yapılırken kimler ne götürdü? Buna bakmak lazım. Senin vatandaşın işsiz, önce bunu çöz. Formula 1 pistinin, boş bırakılacağına gençlerin kullanımına açılması gerekir. Sonra orayı düzenlersin, böyle hız ve heyecanlı gençleri yarıştırırsın. Bak o zaman aralarından ne yetenekler çıkartırsınız. Onun dışında çocuk ve gençlerimiz sanatla ilgilenebilir. Huzurlu bir ev ortamı sağladıktan sonra gençlerimizle daha iyi yönlendiririz. Fakat huzurlu bir ev ortamı sağlamadan gençlerimizin sorunlarını çözemeyiz” diye konuştu.

TRAFİK SORUNUNU ANCAK MİLLÎ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ ÇÖZER

İstanbul trafiğine de atıfta bulunan Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, “Trafik çok ciddiye alınacak bir meseledir. Peki, bu trafiğin sebebi nedir? Trafik sorununun üç sebebi vardır. Bir araçların çokluğu, ikincisi planlama yanlışlığı, üç altyapı yetersizliğidir. Araç çokluğu var mıdır? Evet var. 80 milyonun 20 milyonunu İstanbul’a doldurursan bu trafikte olur. Peki, bunu nasıl çözeriz? İşte ben de diyorum ki, şu şekilde çözeceğim. Siz bir şehirde toplu ulaşımı konforlu hale getirdiğinizde araç sayısını da belirli bir şekilde azaltmış olacaksın. Peki, ikincisi nedir? Bu en önemlisidir ki, bir lira harcamadan yapılacaktır. Köprü ve otoyollarda fermuar sistemi yaparsınız bu işte böyle çözülür. İstanbul’a trafik için bir master plan yapılması gerekir. Planlar master olursa trafikte kesin çözüme ulaşırız. İstanbul’un trafik sorununu ben bile çözemem diyen başkan adaylarına İstanbul bırakılamaz. Biz çözüm planı sunduğumuz zaman onlar da bize çözebiliriz demeye başladılar” ifadelerini kullandı.