Nefesi çalınan felçli kıza, hediye oksijen tüpü

Nefesi çalınan felçli kıza, hediye oksijen tüpü
Tren kazası sonucu felç olan ve nefes almakta zorlanan 6 yaşındaki İzmirli Melisa Şanlı'nın solunum cihazının çalınmasının ardından açıklamada bulunan, Bayraklı 2 No'lu Sağlık Ocağı doktorlarından....

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, yılbaşı günü evlerine giren hırsızın oksijen konsantratörü ve oksimetresini çaldığı yatağa bağımlı altı yaşındaki Melisa'ya Türkiye sahip çıktı. Kamuoyunun ayağa kalktığı olay sonrası ailenin acısına ortak olmak isteyen çok sayıda kişi ve firma, cihaz vermek için seferber oldu. İzmir'deki özel bir hastane tarafından aileye oksijen konsantratörü hediye edildi.

Diyaliz makinesine bağımlı yaşayan böbrek nakli bekleyen malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı, yılbaşını kutlamak için eşi 29 yaşındaki Deniz Şanlı ve Tire ilçesinde geçen yıl trenin çarptığı araçta yaralanınca yatağa bağımlı halde yaşayan felçli kızı Melisa Şanlı'yı da alıp akrabalarının yanına gitti.

Şanlı Ailesi, gece geç saatlerde döndükleri evlerine girdiklerinde şok oldu. Tek katlı evlerinin kapısının zorlanıp içeri girildiğini fark eden Şaban Şanlı, hemen polise haber verdi.

İhbar üzerine gelen polisler incelemede Şanlı'nın, nefes darlığı nedeniyle tedavisinde kullanılan maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine zimmetlenen oksijen konsantratörü, oksimetre ve bir uydu alıcısının çalındığını belirledi. Parmak izi çalışması yapan polis, değeri bin TL ile 3 bin TL arasında değişen oksijen konsantratörü ve nefes ölçen bin TL'ye kadar piyasada satılan oksimetreyi çalan kişi veya kişileri bulmak için soruşturma başlattı.

Maddi durumu iyi olmayan ailenin yaşadığı dramın duyulmasıyla vatandaşlar harekete geçti. Neredeyse her kentten sağduyulu vatandaşlar aileye ulaşmak için seferber oldu. Kimileri aileye kendi çabalarıyla ulaşırken kimi de gazete ve televizyonları telefon yağmuruna tuttu. Aileye cihazdan vermek isteyenler içinde aynı rahatsızlığı bulunan yakınlarını kaybedince ellerindeki oksijen konsantratörü boşa çıkanlar da yer aldı. Bazı sağlık firmaları cihazı aileye hediye etmek istedi. Bunların içinde İzmir'de faaliyet gösteren özel bir hastane de cihazı dün gece geç saatlerde aileye hediye etti.

İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor Mehmet Özkan'ın da aileyi ziyaret ederek "ailenin her zaman yanında olduklarını, verilen cihazın zimmetli olmasının önemi olmadığını" söylediği öğrenildi.

Tren kazası sonucu felç olan ve nefes almakta zorlanan altı yaşındaki Melisa'yı ziyaret eden Bayraklı 2 No'lu Sağlık Ocağı doktorlarından Azat Akay da gazetecilere yaptığı açıklamada, Melisa Şanlı'nın beyin yaralanmasına bağlı zaman zaman solunum sıkıntısı çektiğini belirterek; "Solunum sıkıntısı yaşadığı zamanlarda cihaza ihtiyaç duyuyor. Şu an çocuğun sağlık durumu iyi. Sağlık ocağının sorumluluk alanında yer aldığı için biz de Melisa Şanlı'nın durumunu kontrol ediyoruz" dedi.

AİLE ŞAŞKIN

Ev ziyaretçi akınına uğrarken, yoğun ilgiden hem memmun olan hem de şaşıran Şanlı ailesinin baba Şanlı'nın diyalizden çıkmasının ardından İstanbul'a gideceği öğrenildi. Baba Şaban Şanlı yaptığı açıklamada; şunları söyledi: "Herkes yardım etmek istiyor, herkesten Allah razı olsun. Evden çalınan diğer eşyalar için şikayetçi olmamıştım ama cihazın da çalındığını fark edince şikayetçi oldum, bizim en önemli eşyamız o. Ben diyaliz hastasıyım maddi durumum iyi değil. İstanbul'dan aradılar bir doktor görmek istiyormuş tedavi için. Bu akşam İstanbul'a gideceğiz."

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de eve gelerek hırsızlık olayına ilişkin aile bireylerinin ifadesini aldı.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/kucuk-kizin-nefesini-caldilar-12173.htm