Neşat Ertaş'a Rize'de Türküleriyle Anma Programı

Neşat Ertaş'a Rize'de Türküleriyle Anma Programı
Türk Halk müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş için ölümünün 5. Yılında Rize’de 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde anma programları düzenlenecek.

Türk Halk Müziğine kazandırdığı yüzlerce türkü ve eserleriyle gönüllerde taht kuran Sanatçı Neşet Ertaş, ölümünün 5. Yılında 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde Rize’de türküleriyle anılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des programı kapsamında vefatının 5. Yılında anılacak olan unutulmaz Halk Müziği ozanı, âşıklık geleneğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ı anma programı 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde saat 19:00’da Rize Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleştirilecek.

Proje danışmanı ve Gençlik Merkezi gitar eğitmeni Koray Arifoğlu, yaptığı açıklamada, “ Her yıl farklı sanatçılar ve projeler ile hayata geçirdiğimiz bu konserlerle gençleri unutulmaya yüz tutmuş Halk Müziği geleneğine bir nebze daha yaklaştırmak amacındayız. Rize halkını ve gençlerimizi vefatının 5. Yılında anılacak olan unutulmaz Halk Müziği ozanı, âşıklık geleneğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ı anmak için 2 gün sürecek olan konserimize davet ediyoruz” dedi.

2 gün sürecek olan program, halka açık ve ücretsizdir.