Nimet Çubukçu'ya bir şok daha!

Nimet Çubukçu'ya bir şok daha!
AK Parti'de Meclis Başkanvekilleri belirlendi. Sadık Yakut ve Mehmet Sağlam başkanvekilliğine seçildi
AK Parti Meclis Başkanvekillerini belirledi. Sadık Yakut ve Mehmet Sağlam TBMM başkanvekilliğine seçildi.

AK Parti'nin TBMM Başkanvekili görevini Sadık Yakut ve Nevzat Pakdil yürütüyordu. Yeni dönemde Yakut bu göreve yeniden getirilirken ikinci görevlendirme için ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri arasında bir değişim yapılmış oldu.

Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil yerine yine Kahramanmaraş Milletvekili olan Mehmet Sağlam getirildi. YÖK Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olan Sağlam bir önceki dönem TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

ÇUBUKÇU'YA İKİNCİ ŞOK

Yeni Bakanlar Kurulunun en büyük sürprizlerinden biri Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun listede olmamasıydı. Çubukçu'nun muhalefet partilerinin kadın Başkanvekili adayları Meral Akşener ve Güldal Mumcu gibi AK Parti'nin Meclis Başkanvekili olabileceği konuşuluyordu. Bu soru Bakanlar Kurulu listesini açıklayan Başbakan Erdoğan'a da soruldu. Ancak Erdoğan yetkili kurullarla değerlendirme yapıp bir karar almadıklarını belirterek bu konuda açıklama yapmadı. Seçilen iki kişinin içinde Çubukçu yer almadı.