Numan Kurtulmuş: Keşke DTP Terörle Arasına Mesafe Koyabilseydi

Numan Kurtulmuş: Keşke DTP Terörle Arasına Mesafe Koyabilseydi
Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş DTP'nin kapatılması ile ilgili : "Keşke Demokratik Toplum Partisi terörle arasına mesafe koyabilmiş olsaydı" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DTP'nin kapatıldığı 11 Aralık 2009 tarihinin, Türk siyasi tarihine önemli bir not olarak düştüğünü belirterek, "Keşke Demokratik Toplum Partisi, terörle arasına mesafe koyabilmiş olsaydı. Parti kapatmak yerine suça bulaşmış olan parti mensuplarının siyaseten cezalandırılmasının daha doğru bir yol olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kurtulmuş, Bahçelievler Yenibosna'da bulunan Sosyal Bilimler Lisesi'nde, partisinin bölgesel çalışma toplantısına katıldı. Toplantıda, DTP'nin kapatılmasını değerlendiren Numan Kurtulmuş, DTP'nin kapatıldığı 11 Aralık 2009 tarihinin, Türk siyasi tarihine önemli bir not olarak düştüğünü söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye'de bugüne kadar 25 siyasi parti, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Biz Saadet Partisi olarak başından beri parti kapatmalarının imkansız hale getirilmesi, parti kapatmalarının aslında siyasi fikirlerin önünün kapatılması anlamına geldiğini ifade ediyoruz ve bu anlamda parti kapatmak yerine suça bulaşmış olan parti mensuplarının siyaseten cezalandırılmasının daha doğru bir yol olduğuna inanıyoruz" dedi.

Anayasada parti kapatmalarının zorlaştırılması veya imkansızlaştırılmasının en doğru yol olduğunu savunan Numan Kurtulmuş, "Keşke Demokratik Toplum Partisi, terörle arasına mesafe koyabilmiş olsaydı. Son dönemde Tokat'ta 7 evladımızın şehit olmasından sonra PKK terörüyle arasına bir mesafe koyabilseydi böyle bir kararın siyasi zemini ortaya çıkmamış olacaktı. Şimdi bir karar alınmıştır, geriye dönüşü hukuken yok. Ancak bizim temennimiz bu noktada herkesin aklıselimle hareket etmesidir. Türkiye'de bu kapatma davalarından sonra barış ve kardeşliği artıracak, bu topraklarda bin yıldır barış içinde yaşayan Türk ve Kürtler arasında fitne oluşturacak ilave gerginliklerden kaçınılmasını istiyoruz. Bu karar karşısında fırsat kollayan hiç kimse elini ovuşturmasın, 'aman ne güzel oldu' demesin. Hiç kimse de 'bu karar vesilesiyle yeniden bir gerginlik ortamı oluştururuz' demesin. Bu kardeşliği, bundan önce olduğu gibi inşallah kıyamete kadar götürürüz" açıklamasında bulundu.