Numan Kurtulmuş’tan Çarpıcı Açıklamalar

Numan Kurtulmuş’tan Çarpıcı Açıklamalar
Kurtulmuş, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından tüm hedeflerinin ‘Başkanlık Sistemi’ne geçmek olduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından tüm hedeflerinin ‘Başkanlık Sistemi’ne geçmek olduğunu açıkladı.

AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Danışma Kurulu toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, ilçe başkanları, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

ak-parti-ordu-il-baskanligi-il-danisma-kurulu-toplantisi.jpg

“HEDEFİMİZ BAŞKANLIK SİSTİMEDİR”

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gittiğini hatırlatarak, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile Türkiye’nin büyük bir aşama kaydedeceğini söyledi. Hedeflerinin devlet başkanlığı sistemine geçmek olduğunu belirten Kurtulmuş, “Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile birlikte Türkiye önemli bir merhale daha katediyor. Bundan sonra Türkiye devlet başkanlığı sistemine doğru yol alacaktır. Bunun için önce anayasa değişkliği gerekiyor. Onun için inşallah 2015 seçimlerine anayasa değişiklikleri gerçekleştirecek bir çoğunlukla Meclis’te olacağız. Hedefimiz budur” dedi.

“ARTIK MİLLET İLE BARIŞIK OLMAYAN CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAK”

numan-kurtulmus-ak-parti-genel-baskan-yardimcisi.20140601162859.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için adeta bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Çünkü Ccumhurbaşkanlığı seçimleriyle millet sistemi eline, subabını eline geçriyor. Bunun altını çiziyorum. Eski Türkiye’de Cumhurbaşkanı sistemin emniyet subabıydı. MGK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay’ı, şusu busu, millet bunların hepsini aşsa bile Cumhurbaşkanını aşamazdı. 1961’de Ali Fuat Başgil’i Cumhurbaşkanlığı adaylığından başına silah dayayarak engellediler. Rahmetli Turgut Özal oraya çıktı ama adamcağıza yapmadıklarını bırakmadılar, toz duman ettiler. Şimdi çok şükür millet seçecek. Millet seçerse, bu milletin çarşısıyla pazarıyla ilgisi olmayan kimse Cumhurbaşkanı olamaz. Millet Cumhurbaşkanı seçerse bu milletin tarihiyle kültürüyle geçmişiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz. Millet Cumhurbaşkanı seçtiği sürece milletle aynı hedefe yürümeyen hiç bir kimse bu ülkede cumhurbaşkanı seçilemez. Millet cumhurbaşkanı seçtiği sürece milletin camisiyle mescidiyle ilgilisi olmayan hiç kimse cumhurbaşkanı olamaz”

“TÜRKİYE’NİN ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYACI VAR”

Türkiye’de en zor şeyin zihniyet değişimi olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Yollarınızı değiştirirsiniz asfalt yaparsınız, binalarınızı yıkarsınız yenisini yaparsınız Ama devlet yönetimindeki en zor iş devletin zihniyetini değiştirmektir. Önemli olan devletin zihrniyetini değiştirmektir. Devletin zihniyetini değiştiremezseniz istediğiniz kadar geri kalanını değiştirin bir sonuç elde edemezsiniz. İşte AK Parti’nin başarılı olmasının en önemli sebeplerinden birisi devletin zihniyetini değiştirmiş olmasıdır. O eski mütegallibe zihniyetinin oliuşturduğu devlet zihniyeti önemli oranda değişmiştir ve değişmeye devam edecektir. Ceberrut, baskıcı ve devlet-millet uyuşmazlığını esas alan, milletten korkan bir devlet anlayışı, başı örtülüsünden korkan, başkasının ana dilinden korkan, bir başkasının mezhebinden, meşrebinden korkan, bir başkasının dininden diyanetinden korkan, bir başkasının ait olduğu sınıftan korkan bir devlet anlayışının değişmesi gerekiyordu. Bütün bunların hepsini zenginlik olarak gören, bütün farklılıklarla barışık bir devlet anlayışına dönmek Türkiye’nin en zor işidir. Devlete zihniyet değiştirmek deveye hendek atlatmaktan çok daha zor bir iş”.