Numan Kurtulmuş'tan ŞOK İDDİA

Numan Kurtulmuş'tan ŞOK İDDİA
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ABD'nin azınlıklara verdiği eğitimle ilgili şok bir iddiada bulundu...

ABD Konsolosluğu azınlıklara güvenlik eğitimi verdi...

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, durumu ispatlayan bir belgeyi kamuoyuna açıkladı ve tüm resmi makamları göreve çağırdı: ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul’daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda, hangi konuları içeren, bir güvenlik eğitimi vermiştir? Bunu bilmek 72 milyonun hakkıdır.

Numan Kurtulmuş, ABD’nin gizli eğitimini belgeledi 

SP lideri Kurtulmuş, eğitimin resmi kurumlardan izinsiz yapıldığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şok bir belge açıkladı. Kurtulmuş; İstanbul’daki dini azınlıklara ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, ilgili kurumların bilgisi dışında güvenlik eğitimi verildiğini açıkladı.

’Dini azınlıklara verildi’

Kurtulmuş; “ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul’daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda, hangi konuları içeren bir güvenlik eğitimi vermiştir? Bunu bilmek 72 milyonun hakkıdır” dedi. İl başkanları ve İl müfettişleri toplantısında konuşan Prof. Numan Kurtulmuş, ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan, “İnsan Hakları ve Demokrasi Bürosu” tarafından hazırlanan bir raporda, “ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nca dini azınlıklara güvenlik eğitimi sağlandığı” ifadesinin yer aldığını açıklayarak şunları söyledi:

Valiliğin haberi yok

“Türkiye ile ilgili olarak hazırlanan, 26. 10. 2009 tarihli ve ’Din özgürlükleri’başlıklı bu raporda açık bir şekilde ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul’da bulunan dini azınlıklara ’Genel Güvenlik Stratejisi çerçevesinde güvenlik eğitimi sağlandığı ifade ediliyor. Bu ne demektir? Bunun üzerine İstanbul il teşkilatımız İstanbul valiliğine bir yazı yazıyor. Valilikten konuyla ilgili bilgi istiyor; ’Söz konusu eğitimden valiliğinizin haberi var mıdır? Eğitimin gerekçesi, içeriği, süreci ve katılımcıları kimlerdir? Eğitimde partner kuruluşlar var mıdır? gibi sorular soruyor. Gelen cevap ne? Çok ilginç, İstanbul valiliğinin 6 Ocak 2010 tarihinde yazmış olduğu cevabi yazıda aynen şöyle deniyor; valiliğimizin ve emniyet müdürlüğümüzün konu ile ilgili herhangi bir ilgi ve bilgisi bulunmamaktadır. Cevap bu. Şimdi buradan kamuoyu vasıtasıyla İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’na bir sorumluluk olarak bu konuyu tevdi etmek bizim vazifemizdir. Böyle bir konuya muttaki olduktan sonra bunun üzerine gidilmesi lazım. ABD İstanbul Başkonsluğu, İstanbul’daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda hangi konuları içeren, bir güvenlik eğitimi vermiştir? Bunu bilmek hakkımız.”