Nurullah Çakır Rize'ye Atandı Rize'de 19 Yıl Sonra Bir İlk Gerçekleşti

Nurullah Çakır Rize'ye Atandı Rize'de 19 Yıl Sonra Bir İlk Gerçekleşti
Valiler Kararnamesi açıklandı. Rize Valiliği’ne Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın atanmasıyla Rize’de 19 yıl sonra bir ilk gerçekleşti.

Rize'nin 40. Valisi olan Çorum Valisi Nurullah Çakır, Rize'de 19 yıl sonra bir ilke imza attı.

Rize’nin 33. Valisi Erol Uğurlu’dan sonra 16 yılda 6 vali değişen Rize'de ilk kez görevde olan bir vali Rize’ye vali olarak atandı. 19 yıl sonra gerçekleşen bu olayda vali iken Rize'ye atanan Vali Çorum Valisi Nurullah Çakır oldu.

RİZE'NİN 40. VALİSİ NURULLAH ÇAKIR BİR İLKE İMZA ATTI

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasının ardından Rize’ye atanan ve Rize’nin Cumhuriyet tarihindeki 40. Valisi olan Nurullah Çakır, Rize’de 19 yıl sonra bir ilke imza attı.

Çakır, 19 yıl sonra valilik görevinde iken Rize’ye atanan ilk vali oldu. Rize’ye en son 1993 yılında Bayburt Valisi iken Erol Uğurlu, vali olarak atanmıştı. Uğurlu, 1993 yılında Bayburt Valiliği’nden Rize Valiliği’ne atandıktan sonra 3 yıl Rize’de görev yapmış ve Tenzil-i Rütbe ile Merkez Valiliği’ne alınarak yerine 1996 yılında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erdal Ata atanmıştı.

Uğurlu’dan sonraki 16 yılda 6 vali değişen Rize’ye görevde bulunan bir vali atanmamış atanan valiler ise sırasıyla Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erdal Ata,  İstanbul Vali Yardımcısı Bülent Karaçöl, Mülkiye Başmüfettişi Enver Salihoğlu, Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu olmuştu.

NURULLAH ÇAKIR KİMDİR?

1964 Yılı, Simav (Kütahya) doğumlu olan Çakır, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kaymakamlık sınavını kazanarak (1989) Denizli kaymakam adayı olarak göreve başlayan Çakır,1(bir) yılı İngiltere’de olmak üzere 3 (üç) yıllık staj döneminin ardından sırasıyla; Çeltik (Konya) Kaymakamlığı, Ovacık (Karabük) Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Çatalzeytin (Kastamonu) Kaymakamlığı, Kastamonu Vali Yardımcılığı, Doğubayazıt  (Ağrı) Kaymakamlığı, Kaş Kaymakamlığı (Antalya), İstanbul Vali Yardımcılığı, Kastamonu Valiliği ve Karabük Valiliği görevlerinde bulundu. Mayıs 2010 itibarıyla Çorum Valiliği görevini yürütmektedir.

Doğubayazıt kaymakamlığı döneminde gerçekleştirdiği projelerle (Kız Çocuklarının Okullaşması, Dezavantajlı Guruplara Yönelik Çalışmalar, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası, Devlet-Vatandaş İşbirliğinde Altyapı Çalışmaları, Sosyal ve Kültürel Çalışmalar) Türk İdareciler Derneği’nce Meslek Başarı Ödülü’ne (2005) layık görüldü. Ayrıca yerelde yaşam kalitesini yükselten bu örnek çalışmalara ilişkin Bakanlar kuruluna birifing sundu.

2005 - 2007 Tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müze Müdürlüğü görevinde bulundu. Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Akademisi Danışma Kurulu üyesi olan Vali ÇAKIR; alanında ilk kez organize edilen “Güneşin Doğduğu Yer: Doğubeyazıt“ (2004),”Kastamonu Ahşap Heykel Sempozyumu”(2007),”Karabük Metal Heykel Sempozyumu”(2009)  ile “Safranbolu Saat Kulesi ve Zamanölçerler Sempozyumu”(2010) gibi akademik organizasyonlara öncülük etmiştir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Vali Çakır, İngilizce bilmektedir.