Nusaybin’de 4 Bin 600 Konutun Temeli Atılıyor

Nusaybin’de 4 Bin 600 Konutun Temeli Atılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bugün Nusaybin'de 4 bin 600 konutun temelini atacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bugün Nusaybin'de 4 bin 600 konutun temelini atacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Mardin ziyareti öncesi kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, STK temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen toplantıda AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin'deki çalışmalara ilişkin, bugün ilçede 4 bin 600 konutun temelini atacaklarını söyledi.

"HER GELİŞİMİZ HAYIRLI BİR VESİLEYLE OLUYOR"

Mağdur olmuş insanların evlerini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgeye daha sık geldiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, "Ülkemizde huzur olsun, barış olsun, bir daha hiç gözyaşı olmasın, kan olmasın, hiçbir yavrumuz toprağa düşmesin diye dua ederek sözlerime başlamak istiyorum. Özellikle bu bölgede devam eden Şırnak ilinden Hakkari'ye uzanan çizgide, terörün yuvalandığı, yakıp yıktığı yerleri yeniden ihya etmek, oradaki evleri yıkılmış, mağdur olmuş insanların evlerini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgelere daha sık geliyorum. Allah'a şükürler olsun her gelişimiz hayırlı bir vesileyle oluyor" diye konuştu.

"YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ ACI, CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ ACILARIN HEPSİNE BEDELDİR"

Son yıllarda yaşanmış acıların, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış olan acıların tümüne bedel olduğunu kaydeden Özhaseki, "Aslında son yıllarda yaşamış olduğumuz acı, belki de Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamış olduğumuz acıların hepsine bedeldir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız kan gölü bunu hepiniz görüyorsunuz. Birçok ülke idare edilemez durumda. Cenabı Hakka şükürler olsun biz kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi sağlıyoruz ve hala mutlu bir şekilde hayatımızı üstelikte güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. İnşallah bu böyle devam eder" ifadelerini kullandı.

"BU SİSTEM İNSANI ANASIYLA BABASIYLA KAVGA ETTİRİR"

Mevcut sistemin insanı anasıyla, babasıyla ve çocuğuyla kavga ettirdiğini söyleyen Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

"Son yıllarda yaşadığımız en büyük felaketlerden bir tanesi aslında PKK felaketiydi. Şükür bitti ve inşallah bir daha dönmez. Şimdi bir referandum sürecine girdik. İki başlılık ile yürümüyor. Binali bey ile Tayyip bey arasında kavga mı var diyeceksiniz; kavga yok ama 40 yıllık bir dostluk var ondan dolayı kavga yok. Bu sistem insanı anasıyla, babasıyla, çocuğuyla kavga ettirir. Dünyanın yarısı başkanlık sistemiyle, yarısı da parlamenter sistemle idare ediliyor".

"BU VESAYET REJİMİ HERKESE ÇOK ÇEKTİRDİ"

Vesayet sisteminin halka çok çektirdiğini dile getiren Özhaseki, "Bu vesayet rejimi, Ankara'da çöreklenmiş asında üst tarafta anayasal kuruluşlar gibi görünse de onların yeraltı dünyasına doğru uzanmış, eli silahlı katiller ordusudur, çirkinlikler ordusudur. Siz seçersiniz Ankara'ya gönderirsiniz onlar da Ankara'da tezgah kurarlar, siz seversiniz ama onlar sevmezler. Onlar iki çizgi arasında tutmak isterler. Baskıcı ve ayrıcı bir anlayıştır bu. Sizin seçtiklerinize hayatı zehir ederler" diye konuştu.

"ÜMİDİMİZ İNŞALLAH EVET OYLARININ YÜZDE 50'LERİN ÇOK ÜSTÜNDE ÇIKMASIDIR"

Şahsi kanaatlerinin ve ümitlerinin evet oylarının yüzde 50'nin çok üzerinde çıkması olduğunu belirten Özhaseki, "İstikrarın sağlanacağı, büyüyeceği, güçleneceği ve en çokta tehdit olan bu vesayetçi yapının bir an önce toprağa gömüleceği günler geldi" dedi.

"NUSAYBİN'DE 4 BİN 600 KONUTUN TEMELİNİ ATACAĞIZ"

Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atılacağına değinen Özhaseki, "Bunları kısa sürede bitireceğiz. Park ve altyapı çalışmaları başladı. Bütün bunları kısa sürede bitirip eskiden yaşanmış kötü günlerin üstüne bir sünger çekip yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

(Mehmet Salih Keskin/İHA)

Kaynak:IHA