O 99 Yılda 350 Eser Yaptı Sen Hangi Zamansızlıktan Şikayetçisin

O 99 Yılda 350 Eser Yaptı Sen Hangi Zamansızlıktan Şikayetçisin
Zaman bana yetmiyor diye şikayette bulunanlara en güzel örneği verip ekledi: Mimar Sinan 99 yaşında vefat ettiğinde geriye 350 eser bıraktı, sen ne yaptın ki zaman yetmiyor diye şikayet ediyorsun...

Eğitimci Abdülkadir Erdem, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen Zaman Yönetimi Semineri’nde “Gün 25 Saat Olsa Yine Yetmez” konulu seminere katıldı.

TÜMSİAD Rize Şube binasında düzenlenen seminere, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Öğder Rize Şube Başkanı Yusuf Kocabey, İŞKUR Eğitim Uzmanı İbrahim Büyük, Ziraat Bankası Rize Bölge Müdürü Murat Öztürk, davetliler ve iş adamları ile vatandaşlar katıldı.

abdulkadir-erdem.20130221092027.jpg

abdulkadir-erdem-zaman-seminerinde-3.jpg

Zamanı akılcı kullanarak daha verimli sonuçlar elde edilmesinin sağlanabileceğini kaydeden Erdem, “Zaman geçtikçe geri alınamayacak kadar pahalıdır.” ifadesinde bulunduğu seminerde zaman kaybının en önemli nedenleri ile öldürücü nedenlerini açıkladı.

abdulkadir-erdem-zaman-seminerinde-4.jpg

Zamanı en iyi kullanan insanlardan birisinin 99 yıllık hayatında 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 okul ve darülkurra, 22 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa, 7 su yolu kemeri, 8 köprü, 20 kervansaray, 35 köşk ve saray, 6 ambar ve mahzen, 48 hamam olmak üzere 350’ye yakın eseri gerçekleştiren Mimar Sinan olduğunu kaydeden Erdem; erken kalkmanın ve plan yapmanın önemini vurguladı.

Erdem ayrıca, iş paylaşımında bulunmak, işleri önem sırasına göre ayırmak, aynı anda birden fazla işle ilgilenmek yerine tek bir işle ilgilenmenin  zamanı iyi kullanmanın anahtarı olduğunu kaydetti.

abdulkadir-erdem-zaman-seminerinde-1.jpg

abdulkadir-erdem-zaman-seminerinde-2.jpg