Olay53.com
24 Mayıs 2012 Perşembe
Rize'de Görülmemiş İsyan!
Abdurrahim Albayrak Rizespor'a Başkan Olacak mı? - VİDEO
Rize’nin Oscar’ları Sahiplerini Buldu
Rize'de Yasak Aşk Cinayeti
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
28 Haziran 2011 Salı 00:46

O artık Dünya Mirası

Unesco, Selimiye Camii ve Külliyesi'ni, "Dünya Mirası Listesi"ne dahil etti.

Unesco Dünya Mirası Komitesi toplantısında okunan ICOMOS raporunda Edirne'nin listeye girmek için gerekli bütün özelliklere sahip olduğu ve koruma durumuyla ilgili olarak alınmış önlemlerin de yerinde olduğu bildirildi.

Selimiye Külliyesi, büyük mimar olan Mimar Sinan'ın yaratıcı dehasının en yüksek ifadesi olarak nitelendirildi. Komite oybirliğiyle Edirne'nin Dünya Mirası Listesine girmesine karar verdi. Kararda Selimiye'nin korunması ve yönetimi ile ilgili bazı öneri ve tavsiyelere de yer verildi.

Toplantıda Edirne Halkı adına söz alan Selimiye Alan Yönetimi Başkanı Namık Kemal Döleneken Komiteye teşekkür etti. 1998 yılından beri Unesco Dünya Mirası Listesine adaylık dosyası sunmamış olan Türkiye'nin uzun bir aradan sonra sunduğu ilk dosya kabul edilmiş oldu.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE