O Artık Rizeli !

O Artık Rizeli !
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kendi döneminde bir ilki gerçekleştirerek ilk defa bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verecek.

Bakırcı Döneminde Bir İlk...

2004 yılında Rize Belediye Başkanı seçilen ve 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevinden sonra ikinci kez seçildiği Belediye Başkanlığı döneminde toplam 8 yılı geride bırakan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'deki Belediye Başkanlığı döneminde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verecek.

Bakırcı Başkanlığındaki Rize Belediyesi'nin, "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eseriyle Rizelilerin gönlünde taht kuran ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Kadriye Hanım diye hitap ettiği Katharine Branning'e Rize Fahri Hemşehrilik Beratı vereceği öğrenildi. Fahri Hemşehrilik Beratı'nın Yaz Sporları Şenliği içerisinde yer alan ve cumartesi günü Sahil Parkı'nda yapılacak "En İyi Çay Demleme Yarışması" finalinden sonra verileceği bilgisine ulaşıldı.

halil-bakirci-katharine-branning.jpg

Çayı en güzel tanıtan insanların başında gelen Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararının, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Başkanlığı'ndaki Rize Belediye Meclisi'nin 05.06.2012 tarihli 32 sayılı olağan toplantısında alındı. O kararda Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi şu ifadelerle yer aldı: "Bu mektuplar, otuz yıl boyunca bana ikram edilen binlerce bardak çaya karşı bir teşekkürdür." değerlendirmesiyle kaleme aldığı "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eseriyle "Benim Türkiye'm" diye sahiplenerek "Kalp ehli insanlarla dolu mükemmel ülke" diye tanımladığı, "Türkler bana dostlarımın sınırsız iyiliklerinden asla şüphe etmemem gerektiğini gösterdiler. Ben onlardan biriyim ve onların dostuyum." diye kendini ifade eden, bazı yazılarında adını "Kadriye" olarak belirten; Katharine Branning'e önce ülkemiz Türkiye adına çok gerçekçi bir kültür elçisi ve dostu olduğu için, sonra da "Her zaman kardeşlik hislerinin oluşmasına ortam hazırlayan bir ikram şekli" dediği başta çayımız olmak üzere ziyaret ettiği ilimiz Rize'nin tanıtımına etkili katkılarından dolayı 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesi "r" bendi uyarınca Rize Belediye Meclisi'nin 05.06.2012 tarihli ve 32 sayılı olağan toplantısında Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi oy birliğiyle karar altına alınmıştır.