O Karenin Sahibi Konuştu

O Karenin Sahibi Konuştu
Zonguldak'ta maden ocağından çıkan madencilerin bindikleri minibüste "Koltuklar kirlenmesin" diye boş koltuklara oturmadığı o fotoğraf karesinin sahibi...

Zonguldak'ta maden ocağından çıkan madencilerin bindikleri minibüste "Koltuklar kirlenmesin" diye boş koltuklara oturmadığı o fotoğraf karesinin sahibi konuştu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde çalışan 6 maden işçisi, yerin metrelerce altında çalıştıktan sonra teknik arıza sebebiyle yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Gelik Müesesese Müdürlüğünden çıktı. Yorgun ve bitkin olan işçiler yaya olarak iş yerlerine dönmek istedi. Bu sırada özel halk otobüsünün şoförü Ogün Bahar işçileri minibüsüne alarak güzergah dışı olmasına rağmen çalıştıkları iş yerine kadar bıraktı. Maden işçileri yorgun olmalarına rağmen bomboş minibüste "koltuklar kirlenmesin" düşüncesiyle boş koltuklara oturmadı. Şoförün oturmaları yönündeki sözlerine ise "Üzerimiz kirli, başkalarına bulaşır" diye yanıt verdi.

O FOTOĞRAFIN SAHİBİ KONUŞTU

Gelik beldesinden minibüse binen 17 yaşındaki Aslı Ertürk isimli genç kız madenciler ile birlikte bir süre yolculuk yaptı. Babası ve ağabeyinin de maden işçisi olduğunu anlatan Ertürk, gördükleri karşısında duygulanıp cep telefonuyla art arda fotoğraf çektiğini ifade etti. Ertürk yaşadıklarını İHA'ya şöyle anlattı:

"O gece otobüse bindim. Zonguldak merkeze geçiyordum. Biraz ilerledikten sonra madenci ağabeyler bindi. Oturmadılar. Ben de fotoğrafını çektim. O gece Soma'da ambulansa binerken çizmelerini çıkartmak isteyen ağabey geldi aklıma. Çektiğim fotoğrafı sosyal medyada paylaştım. Koltuklar boştu. Şoför ise işçileri gidecekleri yere kadar bıraktı. Fotoğrafın bu kadar büyüyeceğini zannetmemiştim."

"BABAM VE AĞABEYLERİM AKLIMA GELDİ"

Fotoğrafı çektiği sırada ağabeyleri ve babasının yerin metrelerce altındaki mücadelesinin aklına geldiğini anlatan Ertürk, "O anlar babam ve ağabeylerim geldi aklıma. Bir de otobüste ayakta gitmeleri beni duygulandırdı. Kaç kat yerin dibinden geliyorlar. Koltuklara oturmadılar. Bu kadar beklemiyordum. Fotoğrafım sadece bir sayfada paylaşıldı. Sonra bütün Türkiye konuştu. İyi düşünceleri için tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Madenciler hep kazalarla gündeme gelir. Bu sefer güzel bir şey oldu. Gurur duyulacak bir şey. Babam da eskiden beri çok kazalar geçirdi" diye konuştu.

(Onur Altındağ - Barış Doğan / İHA)

O Karenin Sahibi Konuştu

O Karenin Sahibi Konuştu

O Karenin Sahibi Konuştu

O Karenin Sahibi Konuştu

Kaynak:IHA