O kız ailesine geri verildi

O kız ailesine geri verildi
Trabzon'da öz babası tarafından dövülürken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen 9 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili davada mahkeme kızın ailesine verilmesi yönünde karar verdi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşanan ve öz babası tarafından dövülürken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen 9 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili Trabzon Çocuk Mahkemesi kızın ailesine verilmesi yönünde karar verdi.

Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde kızını döverken bir HES firmasının güvenlik kameraları tarafından görüntülenen ve geçtiğimiz Pazar günü çıkartıldığı mahkemece tutuklanan baba İ.E. önceki gün yapılan itiraz üzerine serbest bırakılırken, darp ettiği Z.E. isimli kızı için ise hukuki süreç sona erene kadar devlet korumasına alınacağı söylenmişti. Annesi ile birlikte Trabzon il merkezindeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait Kadın Konuk Evi’nde bulunan Z.E. için Trabzon Çocuk Mahkemesi çocuğun da isteğini göz önüne alarak ailesine verilmesi yönünde karar verdi.

Kararın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tebliğinin ardından çocuğun ailesine teslim edileceği öğrenilirken, babanın ise psikolojik tedavi altına alınacağı ve uzaklaştırma cezası alabileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Yer Trabzon: 9 Yaşındaki Kız Çocuğuna Acımasız Dayak - VİDEO