O Ölümlerin Cezası 40 Bin TL.

O Ölümlerin Cezası 40 Bin TL.
Rize'de geçtiğimiz hafta yaşanan toplu balık ölümlerinde balıkların ölüm nedeni belli olurken balıkların ölümüne neden olan firmaya 40 Bin TL.'ye yakın para cezası kesilerek savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Vadisi'nde geçtiğimiz hafta yaşanan toplu balık ölümlerine, bir inşaattan beton suyunun dereye aşırı deşarjının neden olduğu anlaşıldı. Sözkonusu firmaya 37 bin 696 lira para cezası kesildi.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan açıklamada, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Vadisi'nde yaşanan toplu balık ölümleri üzerine başlatılan incelemenin tamamlandığı belirtildi. Balık ölümlerine neden olarak, “Beton suyunun dereye aşırı derece de deşarj edilmesi” gösterildi. Açıklamada, kirliliğe sebep olan işletmeye 37 bin 696 lira para cezası kesildiği de duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, “Alınan numune örneklerinde söz konusu firmanın dereye deşarj ettiği atık suların yağ ve gres, askıda katı madde ve renk parametresinin, Su Kirliliği ve Kontrol Yönetmeliği'ne uymadığı, beton suyunun dereye aşırı derecede boşaltıldığı tespit edildi. 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince balık ölümlerine neden olan tesise, 37 bin 696 lira para cezası verildi. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürlüğü tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu” denildi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Toplu Balık Ölümleri Araştırılıyor

Rize'de Balık Ölümleri Korkuttu !