Obb’den Emniyete Jest

Obb’den Emniyete Jest
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne asayiş hizmetlerinde kullanılmasını sağlamak için 6 adet binek araç hibe etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne asayiş hizmetlerinde kullanılmasını sağlamak için 6 adet binek araç hibe etti. Araçlar, düzenlenen bir törenle Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez binası önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine Ordu Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, daire müdürleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur, teknolojik donanım açısından herhangi bir eksiklikleri bulunmadığını, ayrıca merkez ve ilçelerde yeni Emniyet Müdürlüğü binalarının inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Bir yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın kendilerinden TEDES talebinde bulunduğunu ve sistemin kurulmasına büyük katkı sağladığını belirten Caner Tayfur, iç bölgelerde ulaşımın zor olduğu yerlerde zabıta ile işbirliği anlamında araç talebinde bulunduklarını ve hemen karşılandığını kaydetti.

CHP'Lİ BAŞKANA TEPKİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne 6 adet araç teslim ettiklerini belirterek, "Emniyet ve Jandarma bizim gözbebeğimiz" dedi.

Son dönemde terörle mücadele alanında Ordu'dan şehit verildiğini, şehitlerin geride bıraktıkları manevi hatıraya saygı için baba evlerini yeniden inşa ettirdiklerini, gerçekleştirdikleri yatırımlara onların isimlerini verdiklerini belirten Yılmaz, bu duygu ve düşüncelere sahip olmalarına rağmen bazı siyasi parti temsilcilerinin "demagoji ve kara propaganda" yaptığına dikkat çekti. Yılmaz, "Geçtiğimiz hafta maalesef talihsiz bir açıklama ile bir siyasi parti il başkanı açıklama yaptı. Güya Akkuş'taki şehit evinin yapılmadığını gerekirse kendilerinin yapabileceklerini söyledi. Ben kendisini aradım, ev inşaatının görüntü ve fotoğraflarını gönderdim. Çünkü üç katlı yapacağımız evin iki katı bitti. Söz verilen tarihte teslim edeceğiz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ"

Yılmaz, şöyle devam etti: "Biz yanlış bilgiyle bu türlü şehit ailesine sahip çıkılmıyor demagojisini kaldıramayız. Ordu'nun en büyük ana caddelerinden birine bir şehidimizin ismini verdik. Geçtiğimiz hafta bir karar aldık. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren Ordu'nun ne kadar şehidi varsa ve ismi verilmemişse son dönemden başlamak kaydıyla o şehitlerimizin ismini her yere vereceğiz. Başta Karadeniz-Akdeniz yolunda 25 tane tünel var, o tünellerin her birisine bizim için onur mücadelesi yapan bu vatanı sonuna kadar savunan şehitlerimizin manevi hatırasına saygı göstermek için isimlerini vereceğiz."

"TEDES ÖNCE OLAY, ŞİMDİ MODEL OLDU"

Yılmaz, geçen yılın Kasım ayında başladıkları TEDES uygulaması için kendilerini eleştirenlerin bugün kendilerini örnek aldığına dikkat çekerek, "TEDES ilk başta olay oldu. Ama şimdi diğer illere model, örnek oldu. Bundan sonra TEDES Türkiye'nin her tarafında yaygınlaşacak" şeklinde konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Turgut Subaşı da, asker ve polisin coğrafi yönden uzak alanlarda rahat bir şekilde görev yapmasını sağlamak için bu tür araçlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne devredilen 6 adet araç görev yerlerine uğurlandı.

Obb’den Emniyete Jest

Obb’den Emniyete Jest

Kaynak:IHA