Of'un Bu Kararı Trabzon'a "Of" Çektirecek Rize'yi Şaşırtacak!

Of'un Bu Kararı Trabzon'a "Of" Çektirecek Rize'yi Şaşırtacak!
Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanıp bağlanmaması tartışmaları sürerken Of Belediye Meclisi'nin aldığı karar...

Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanıp bağlanmaması tartışmaları sürerken Of Belediye Meclisi'nin aldığı karar büyükşehir olacak iller arasında yer alan Trabzon'a "Of" çektirecek Rize'yi ise hayli şaşırtacak!

Trabzon'un Of ilçesinin belediye meclisinin aldığı bu karar büyükşehir olacak 13 il arasında yer alan Trabzon'da şok etkisi yarattı. Karar Rize'de ise büyük şaşkınlığa neden olacak.

Rize'de günlerdir devam eden Gündoğdu Beldesi'nin Rize Belediyesi'ne bağlanır bağlanmaz tartışmaları sürerken Of Belediye Meclisi'nin almış olduğu "Trabzon Belediyesi'nden destek alamayan Of, Başbakan Şehri Rize'ye Bağlansın" şeklindeki belediye meclis kararı şok etkisi yarattı. Trabzon'un nüfus bakımından ikinci büyük ilçesi olan ve 78 bin 560 nüfusa sahip Of'un bu kararı büyükşehir olacak Trabzon'u ise derinden sarstı. Zira 757.353 nüfusa sahip Trabzon, Of'un Trabzon'dan ayrılıp Rize'ye bağlanmak istemesiyle, büyükşehir olma şartı olan 750 bin nüfusun altına düşecek ve büyükşehir statüsüne sahip olamayacak.

Of Belediyesi Meclisinin almış olduğu bu karar sonrası Trabzon ayağa kalkarken Trabzon Milletvekilleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara'daki programlarını yarıda keserek acilen Trabzon'a dönerek Of ilçesine geçti. Bakan Bayraktar ve Trabzon Milletvekilleri ile Of Belediye Meclis Üyelerinin bu akşam 21.00'de başlayan toplantısı ise henüz sona ermedi. Toplantı sonrası Bakan Bayraktar'ın bir açıklama yapması bekleniyor...

Of'un Rize'ye bağlanmak istemesiyle ilgili belediye meclisince oy birliğiyle alınan kararın gerekçesi olarak ise, Trabzon'un Akçaabat'tan sonra en kalabalık ilçesi Of'un Trabzon'a olan uzaklığından dolayı Trabzon Belediyesi'nce yeterince desteklenmediği ve hizmet alamadığı, buna karşın Rize ile sınır komşusu ve yakın mesafede bulunması dolayısıyla Rize'ye bağlanacak olmasıyla nüfus olarak Rize'nin en büyük ilçesi olacağından Rize'nin de sürekli Başbakan şehri olarak siyasi arenada yer alması dolayısıyla daha fazla hizmet alacağı gösterildi.

Değerli okuyucularımız, bu haber tamamen günün anlamına özel olarak uydurulan, haberdeki hiçbir ifade gerçek olmayıp ve hiçbir amaç ve  art niyet beslenmeden sizlerle, Oflu ve Trabzonlu hemşerilerimizin engin hoşgörüsüne sığınarak olay53 tarafından yapılan 1 Nisan şakası olup, siz siz olun bugün başka 1 Nisan şakalarına maruz kalmayın... Mutlu pazarlar dileğiyle...