Oğlu askerde olana 250 TL. maaş !

Oğlu askerde olana 250 TL. maaş !
Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yeni bir müjde daha verdi. Erdoğan, muhtaç asker ailesine her ay ödeme yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yeni bir düzenleme müjdesi vererek, ''Bu düzenlemeyle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişletiyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olan TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz'' dedi.

Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine bir istihdam hakkı getirileceğini belirterek, ''Buna ek olarak terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz. Sosyal güvencesi olanların maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Örneğin Afyonkarahisar'daki o talihsiz olan askerlerimizin yakınlarına sadece maaş veriliyordu, şimdi maaş artı 2 istihdam hakkını bu düzenlemeyle şehitlerimizin yakınlarına getirmiş oluyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evladı askerde olup muhtaç olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, daha önce sadece Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olanlarla asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını, şimdi tüm vazife malullerine sağlayacaklarını bildirdi.