Öğrenciler Çöp Topladı

Öğrenciler Çöp Topladı
Adıyaman'ın Kahta ilçesi Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla cadde ve sokaklardaki...

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla cadde ve sokaklardaki çöpleri topladı.

Okulun Coğrafya Öğretmeni Hacı Günakın öncülüğünde Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören liseli gençler, temiz bir çevre için kolları sıvadı.

15 Temmuz Okçular Meydanında düzenlenen basın açıklamasından ardından öğrenciler, 100. Yıl Parkı istikametine doğru ilerleyerek kaldırım ve yol kenarında bulunan çöpleri topladı. Topladıkları çöpleri poşetlere dolduran öğrenciler, ellerindeki bilgilendirme afişlerini vatandaşlara dağıtarak temizliğin önemi hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Çevre bilinci oluşturulması, çevreye atılan çöplerin önüne geçilebilmesi için bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Lise Öğrencisi Fatih Dündar, "Halkımıza, temiz Kahta'yı sevdirmek için bu projeye başvurduk. Projemizin asıl amacı, Kahta'ya ve tüm ilçelere bu projemizi yaygınlaştırmak. Projemizin yaygınlaşmasını ve temiz bir şehir istiyoruz" dedi.

Öğrencilerin doğayı korumak adına bu projeyi uyguladıklarını belirten Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Hacı Günakın, "Halkımıza çevreyi, doğayı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bir proje başvurusunda bulundular. Bizde uygun gördük ve bununla ilgili çalışma yürüterek destek verdik. 15 Temmuz Okçular Tepesinden başlayarak 100. Yıl Parkına kadar çevreyi temizleyerek, vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Öğrencilerimiz ellerinde ki afişleri vatandaşlara dağıtarak bilgi verdi. İnşallah öğrencilerimiz amacına ulaşır ve vatandaşlarımıza vermek istedikleri mesajı verebilir" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler 2 saat içerisinde yaklaşık 8 poşet çöp topladı.

(Hüseyin Türkoğlu/İHA)

Öğrenciler Çöp Topladı

Öğrenciler Çöp Topladı

Öğrenciler Çöp Topladı

Kaynak:IHA