Öğrenciler ‘Dünya Su Günü’nü Kutladı

Öğrenciler ‘Dünya Su Günü’nü Kutladı
Çankaya'da eğitim-öğretim veren Güç Koleji, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çankaya'da eğitim-öğretim veren Güç Koleji, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Güç Koleji'nde EKO-TİM grubu, "Güç Koleji Su TV" olarak tüm ilköğretim öğrencilerine sınıflarında bilgilendirme ve anket çalışması yaptı. Ayrıca "Suyun Önemi", "Bunları Biliyor Musunuz?", "Bunlara Dikkat Edelim" başlıklarını içeren su konulu sunumlar ilgiyle izlendi. "Bilinçli Su Kullanma ve Suyun Önemi"ni anlatan "Akvaryum Oluşturuyoruz etkinliğine tüm öğrenciler katkıda bulundu.

Güç Koleji yetkilileri, amaçlarının öğrencilere suyun hayat olduğu ve su kaynaklarının bilinçli tüketilmesi gerektiği konusuna dikkat çekmek istediklerini belirtti. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 22 Mart'ı "Dünya Su Günü" olarak ilan ettiğini belirten yetkililer, şöyle devam etti:

"Dünya Su Günü, gerek Birleşmiş Milletler üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla kurulmuştur. Su, herkes için son derece kıymetli olup, hayatımızın temel bir öğesidir. Bu nedenle, gelecek nesillerin su ihtiyacını düşünerek hareket etmeli ve gereken duyarlılığı hep birlikte göstermeliyiz."

Kaynak:IHA