Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı

Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı
Hatay'da özel bir kolejde ilkokul 4'üncü sınıflara yönelik düzenlenen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliği ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılandı.

Hatay'da özel bir kolejde ilkokul 4'üncü sınıflara yönelik düzenlenen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliği ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılandı. Uyku tulumları ile okula gelen öğrenciler, sabaha kadar kitap okudu, Hacivat Karagöz oyunu izledi, teleskopla yıldızları izledi.

"Kütüphanede Bir Gece" etkinliğinin amacının öğrencilere kitap sevginin aşılanması olduğunu belirten okul yöneticisi Doç.Dr. Mustafa Özat, "Öğrencilerimize yönelik her yıl Kütüphaneler Haftasında düzenlediğimiz bu etkinlik ile çocuklarımızın kitaplar ve kütüphaneler ile dost olmasını amaçlıyoruz" dedi.

Bir kütüphanenin en az yüz hapishaneyi kapatacağını ifade eden Özat, "Dijital çağdayız kabul ediyoruz. Bizler açısından da çok önemli. Milattan önce iki bin dört yüz yıllarına dayanan kütüphane kültürünün, kitapların ne kadar önemli olduğunun, kitabın bambaşka bir araç olduğunun bilincindeyiz. Bizler bu bilinci öğrencilerimize aşılmaya çalışıyoruz. Etkinliği düzenlememizdeki amacımız budur. Öğrencilerimiz bu gece okulumuzda kalarak hem eğlenmelerinin yanı sıra ailelerinden bağımsız olarak kendi başlarına kalarak bazı disiplinize hareketleri ve bazı alışkanlıklarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Etkinliği uzun süredir heyecanla beklediklerini belirten okul öğrencileri ise, "Burada bizler için düzenlenen bu etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Bizler burada hem bilgileniyoruz hem de öğreniyoruz" diye konuştu.

Organizasyonu kapsamında öğrenciler saat 19.00'da uyku tulumları ile aileleri tarafından okula teslim edildi. Gece boyunca okulun kütüphanesinde kitap okuma kampı kurularak öğrencilerin kitap okuması sağlandı. El fenerleri ile okulun içine saklanan ipuçlarını bulmayı amaçlayan Masal Avı Oyunu ise etkinliğin görülmeye değer bir başka bölümü oldu. Daha sonra ise öğrenciler için Hacivat-Karagöz gösterisi sahnelendi.

Öğrenciler, okulun bahçesine kurulan teleskop ile de yıldızları seyretti. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen etkinliğin bu seneki konuğu olan Yazar Aslı Tohumcu, yazmanın inceliklerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

(Adem Karagöz/İHA)

Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı

Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı

Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı

Kaynak:IHA