Öğrenciler Müjde! Yeni Nesil Yazma Becerileri Kitabı Çıktı

Öğrenciler Müjde! Yeni Nesil Yazma Becerileri Kitabı Çıktı
Rize’de görev yapan 2 öğretmenle Hatay’da görevli bir öğretmen, değişen sınav sistemine uygun yeni nesil yazma becerileri kitabı “Yaz Bakalım”ı eğitim camiasının hizmetine sundu.

Rize’de görev yapan öğretmenlerden Emrah Adak ve Samet Yıldız ile Hatay ilinde görevli Haşim Seyitoğlu, değişen sınav sistemine uygun yeni nesil yazma becerileri kitabı “Yaz Bakalım”ı bir yıl süren çalışmalar neticesinde eğitim camiasının hizmetine sundu.

Genç öğretmenlerin “2016 ve 2017 yılları içerisinde İstanbul ve Ankara’da katıldıkları ‘Yazma Becerisini Geliştirme’ seminer ve çalıştaylarından edindikleri bilgi ve tecrübeleri, yeni nesil yazma becerileri kitabı ‘Yaz Bakalım’ ın ortaya çıkmasında büyük rol oynadı.

yaz-bakalim-kitabi-cikti-(5)-001.jpg

Eğitim politikasında ölçme ve değerlendirme tekniği olarak test tipi sorulardan uzaklaşıp yoruma dayalı ve yazma becerisini geliştirmeye dönük açık uçlu soruların ön plana çıkması kitabı zaruri bir ihtiyaç haline dönüştürürken, yeni nesil yazma becerileri kitabı “Yaz Bakalım” ile öğrenciler metin türlerini öğrenecek, örnek metinleri inceleyip yoruma dayalı açık uçlu sorularla düşüncelerini rahat bir şekilde kâğıda dökecek.

MEB tarafından önümüzdeki yıllarda uygulanması planlanan ‘Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi’ (ABİDE) Projesi ile öğrencilerin açık uçlu sorularla kendini yazılı olarak ifade etmesi isteneceğinden özgün sorular ve grafiklerle destekli yazma süreci, öğrencinin düşüncelerini kâğıda daha kolay aktarabileceği bir ortam sağlamasıyla kitapta ayrılan kısımlar ile öğrencinin performansının öğretmeni tarafından değerlendirilmesi ve öğrenciye geri dönüş sağlaması gibi faktörler “Yaz Bakalım” kitabı öğrenciler için essiz bir kaynak niteliği taşıyacak.

yaz-bakalim-kitabi-cikti-(1)-001.jpg

Kendi alanında ilk ve tek olan bu eser ile öğrencilerin ortaya koyduğu yazılı performanslar, ürün dosyası halinde tek bir kitapta toplanıyor.

Kitap hakkında detaylı bilgiye facebook’tan “Yaz Bakalım” veya “Büyük Türkçe Ailesi” hesaplarından ulaşılabilir.

yaz-bakalim-kitabi-cikti-(3).jpgyaz-bakalim-kitabi-cikti-(4).jpgyaz-bakalim-kitabi-cikti-(2).jpg