Öğrencilerden ses sistemiyle çalışan asansör

Öğrencilerden ses sistemiyle çalışan asansör
Rize'de gerçekleştirilen Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nda, öğrencilerin görme engelliler için tasarladığı 'ses sistemiyle çalışan asansör' projesi büyük ilgi gördü.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, proje tabanlı beceri yarışması ile öğrenci ve kursiyerlerin araştırma ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Çelik, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Proje Tabanlı Beceri İl Birinciliği Yarışmasının açılışında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığınca mesleki ve teknik eğitim ve kurumlardaki öğrencilerin ilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik ve proje hazırlama deneyimi kazandırılması amacıyla proje tabanlı beceri yarışmaları düzenlenmesini kararlaştırdığını belirtti.

Türkiye'de 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanan proje tabanlı beceri yarışmaları ile öğrenci ve kursiyerlerin araştırma ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Çelik, ''Bu yıl ilimizde yarışmaya 27 okul ve kurumdan 10 alanda 40 proje katılmaktadır. Yarışmada birinci olan projeler 1-5 Mart tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak bölge birinciliği, burada birinci olacak projeler de 23-26 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacak Türkiye finallerine katılacak'' dedi.

Çelik, yarışmalar kapsamında Merkez Sağlık Meslek Lisesinin 2007-2008 eğitim öğretim yılında sağlık hizmetleri alanında, Çayeli Sağlık Meslek Lisesi'nin ise 2008-2009 eğitim öğretim yılında moda tasarımı alanında Türkiye birinciliği kazandıklarını, bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Programda daha sonra öğrenciler, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun başkanlığını yaptığı jüri önünde projelerini anlattılar. Projelerin sunumunun yarın da devam edeceği bildirildi.