Öğrencilere 4 Yıl Süreyle Bin 550 Tl Burs

Öğrencilere 4 Yıl Süreyle Bin 550 Tl Burs
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "(100/2000 YÖK doktora bursları) Doktora programlarına kayıtlı öğrencilere verilecek burs programı, 22 Aralık 2016 - 6 Ocak 2017 tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarının başvurularının alınmasıyla başlayacak." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan ve ülkemizin gelecek on yılını şekillendirecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere yakın zamanda başlatılacak olan "100/2000 YÖK Doktora Bursları" ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak üzere devlet üniversitelerinin rektörleri ile bir araya geldi.

"100/2000 YÖK Doktora Bursları" bilgilendirme toplantısında konuşan YÖK Başkanı Saraç, yükseköğretim kurumlarında eğitim gören doktora öğrenci sayısının 91 bin 926" ya ulaştığını söyledi. Saraç, ülkemizdeki doktoralı insan kaynağı oranını arttırabilmek amacıyla ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak uzun soluklu ve katılımcı bir yaklaşımla tasarlanan "100/2000 YÖK Doktora Programı" ile 100 interdisipliner alanda 2 bin öğrenciye doktora bursu verileceğini belirtti. Saraç, Yeni YÖK'ün stratejik yaklaşımı ile hayata geçirilen bu projenin önceki projeler gibi Türk yükseköğretimini artık keyfiliğe ve mühmelliğe bırakılmadığının ve bilimsel bir metotla ve rasyonel bir tarzda yeniden şekillendirilmesine katkı sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

Öğrencilere 4 yıl süreyle yılda 12 ay boyunca bin 550 TL burs verileceğini dile getiren YÖK Başkanı Saraç, "2016-2017 bahar döneminde Yükseköğretim Kurulu tarafından doktora programlarına kayıtlı öğrencilere verilecek burs programı, 22 Aralık-6 Ocak 2017 tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarının başvurularının alınmasıyla başlayacak olup, yükseköğretim kurumlarından gelen taleplerin YÖK tarafından değerlendirilmesi 20 Ocak 2017 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir. 23-27 Ocak tarihleri arasında ise adayların kurumlara başvurularını yapması, Şubat ayı içinde de sonuçların ilan edilmesini öngören oldukça yakın tarihli bir takvim belirlendi. Temel bilim ve mühendislik, sağlık, sosyal bilimler, mimarlık, sanat ve tasarım kategorilerinde toplam 100 tematik alanda verilecek doktora burs programı kapsamında YÖK çağrı açacak, üniversiteler bu alanlar için yetiştirecekleri öğrenci sayılarını belirterek YÖK'e başvuracak ve YÖK yetkin ve başarılı üniversiteleri destekleyecektir" şeklinde konuştu.

Saraç'ın konuşmasının ardından YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, burs programı konusunda rektörlere bilgi verdi. Rektörlerden gelen soruların yanıtlamasının ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Kaynak:IHA