Öğrencilere Çanakkale Ruhu Anlatıldı

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Anlatıldı
Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine Çanakkale Zaferi’ni anlattı.

Araştırmacı Yazar Maltepe, öğrencilere Çanakkale ruhunu anlattı

Merkez Müdürü Ali Atasoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki üstün yetenekli öğrencilerin okul dışı zamanlarda destek eğitimi gördüğü 65 bilim ve sanat merkezinden biri olan merkezlerinde öğrencilerin Çanakkale’de şehit olan atalarını hayırla yad ettiğini söyledi.

hasan-huseyin-maltepe.jpg

Öğrencilerin Bilim ve Sanat Merkezinde Çanakkale Zaferi’ni anlatan yazılı ve görsel çalışmaları sergilediğini ifade eden Atasoy, şöyle dedi: “Öğrencilerimiz, Çanakkale Zaferi’ni simule etmeye çalıştıkları özel bir birim oluşturdular. Bu birimde savaşın yapıldığı yarımadanın, Çanakkale Anıtının, şehitlerimizin mezar taşlarının maketlerini sergilediler. Öğrenciler, Çanakkale ruhunu diri tutma adına sergiyi savaş fotoğraflarıyla donattılar. Sergi sonrası Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe tarafından öğrencilere “Çanakkale Zaferi” konulu konferans verildi. Çanakkaleli olan ve aynı zamanda profesyonel gezi rehberliği de yapan yazarımız yaklaşık bir saat süren etkili sunumunda öğrencilere Çanakkale’de kazanılan zaferi ve Çanakkale ruhunu anlattı. Öğrencilerimiz Çanakkale’de canlarını veren atalarımızı hayırla yad etti.”

arastirmaci-yazar-maltepe,-ogrencilere-canakkale-ruhunu-anlatti-1.jpg

Haber:Hızır İlyas Yıldırım