Öğrencilere Çay Anlatıldı

Öğrencilere Çay Anlatıldı
Hentbol Bayanlar Türkiye Yarı Final müsabakaları için Rize’ye gelen Mardin Kızıltepe Şenyurt İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Okul Müdürü Mehmet Emin Atay Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti.

Hentbol’un yanı sıra Bayan futbol takımı kategorisinde de il birincisi olan  öğrenciler Hentbol yarı final mücadelesini Rize’de yapıyorlar.

Rize Belediyesini ziyaret eden Mardin Şenyurt’lu Öğrenci ve öğretmenlere ikramda bulunan Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize çay hakkında da bilgiler verdi.

Çayı harmanlayarak muhafaza etmelerini ve daha sonra tüketmelerini söyleyen Başkan Bakırcı; “Mardin’de daha doğrusu doğunun bir bölümünde tüketilen çaylar kimyasal madde içermektedir. İnsan sağlığına ciddi derecede zarar veren bu çayların tüketimi ve satışı Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır. İki çay arasında ki farkı sizde anlayabilirsiniz. Memleketinize gittiğinizde Rize Çayı ile diğer çayı demleyip bir bardağa koyun ve sabaha kadar bekletin. Rize Çayı olduğu gibi kalacak ama diğerinin boyası dibine çökecektir, bunu göreceksiniz. İşte bu boya vücudumuza girip sağlığımızı tehdit ediyor” dedi.

Bunun yanı sıra Rize Çayı’nın demlenmesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Bakırcı sporculara başarılar diledi.