Öğrencilere domuz gribi uyarısı

Öğrencilere domuz gribi uyarısı
Ardeşen'de öğrenciler, ülke genelinde etkili olan domuz gribi konusunda bilgilendirildi.

Okul öğretmenlerinden Ercan Akarsu, Seslikaya Köyü Ziya Okutan İlköğretim Okulunda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısında, öğrencilere domuz gribi virüsü ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Domuz gribinin konusunda panik yapılmaması gerektiğini vurgulayan Akarsu, ''Bu da diğer gribal enfeksiyonlar gibi bir hastalıktır. Ama ilk defa karşılaşıldığı ve çabuk yayılabildiği için önem vermeliyiz. Özellikle okullarda bulaşması daha kolay olduğu için hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerekiyor'' dedi.

Domuz gribinden korunmada en etkili yolun hijyen olduğunu anlatan Akarsu, kapalı alanlarda gerekmedikçe bulunulmamasını, ellerin bol su ve sıvı sabunla yıkanması, kapalı alanlarda maske kullanılmasıyla riskin en aza indirilebileceğini kaydetti.

Okul Müdürü Ali Osman Önçırak ise 5 gündür devam ve öğrencilerin boş zamanlarında yapılan bilgilendirme toplantılarının, bugün yapılan etkinlikle sona erdiğini belirterek, okulda hijyen kurallarına gerek okul idaresi, gerekse öğretmen ve öğrencilerin titizlikle uyduğunu söyledi.