Öğrencilere Oryantasyon Programı

Öğrencilere Oryantasyon Programı
KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürlüğü tarafından, Meslek Yüksek Okulunu yeni kazanan birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon (uyum) programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. KTÜ Tanıtım Filmi ve KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Tanıtım Filminin izlenmesinin ardından, slayt sunum eşliğinde Rektör ve üniversite yönetimi ile, MYO Müdürlüğü Yönetimi, akademik ve idari personeli görev unvanları ile tanıtıldı.

Ardından MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından öğrencilere hoş geldin konuşması yapıldı. Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. kurucusu Merhum Sanayici Abdullah Kanca tarafından 2008 yılında yaptırılıp, üniversiteye devredilen MYO bünyesinde 16 derslik, 4 teknoloji sınıfı, 7 laboratuar, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, kantin/kafeterya ve 2 adet öğrenci kol odası bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı, Mekatronik ve Gemi İnşaatı Programlarında 600’ün üzerinde öğrenci ve 20 akademik personel ile eğitim-öğretime devam ettiklerini söyledi. Çuvalcı, MYO Müdürlüğünün bu seviyeye gelmesinde tüm akademik ve idari personelin çok önemli katkısı olduğunu belirtti. Teknik eleman olmadan hiçbir teknolojik gelişmenin olamayacağını belirten Çuvalcı; meslek yüksek okulunda okuyan ve mezun olan öğrencilerin “Kanca mezunu” etiketi ile devlet kurumlarında tekniker olarak, özel sektörde, fabrikalarda, sanayide ve AR-GE çalışmalarında görev aldıklarını söyledi. Ülke olarak bilgi teknolojisi üretmenin ne kadar önemli olduğunun bu günlerde daha da anlam kazandığını söyleyen MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bilgiyi ve teknolojiyi insanlık için, insanlığın faydasına kullanmanın önemine vurgu yaptı. Meslek Yüksek Okulunun özel sektör ve hizmet mantığı ile eğitime devam ettiğini belirten Çuvalcı, teknik geziler, Kanca Proje Etkinlikleri, sertifikalı eğitimler, akademik-kültürel ve sosyal alanlarda konferanslar, seminerler, METEK toplantıları ve teknik okulların ziyaretleri gibi geçen yıl içerisinde 20’in üzerinde akademik-sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Öğrencilerin tümünü kendi evlatları gibi gördüklerini söyleyen MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, sağlığa ve vücuda zararlı hiçbir alışkanlığın olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Çuvalcı, terör ve yasadışı örgütler konusunda tüm öğrencilerimiz dikkatli olmalı, arkadaşlarını da dikkatli olmaları konusunda uyarmalıdırlar, dedi. Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, MYO mezunlarından 30’un üzerinde öğrencinin DGS sınavı ile Üniversitelerin Lisans eğitimi veren Mühendislik Fakültelerine yerleştiklerini söyledi.

22.20140925084909.jpg

Uluslar arası Düzeyde Mesleki ve Teknik Eğitimde Mükemmellik Belgesi EDEXCEL sahibi Meslek Yüksek Okulunun,  Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, YÖK ve KTÜ arasında sürdürülen Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Geliştirme Projesi (METEK) kapsamında, pilot okul olarak seçildiğini belirten Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Saç Kalınlık Ölçüm Yetki Belgesi verildiğine vurgu yaptı. Döner Sermaye kapsamında Meslek Yüksek Okulunda Gemi tasarım, projelendirme ve danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Çuvalcı, Gemi sektöründe edinilen tecrübeyle gemi projeleri, mühendislik hesapları ve sac kalınlık ölçümü alanlarındaki çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Kaynak programına göreve başlayan öğretim görevlisi ile birlikte, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, onaylama ve danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “Sizler inşallah iki yıl sonra, araştırıcı ve analitik düşünebilen, kendine güvenen, sosyal ve kültürel donanımlı, toplumsal etik bilince ve sorumluluğa sahip, kaliteli teknik eleman olarak buradan mezun olacaksınız. Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. tarafından, MYO Müdürlüğümüzü tercih eden öğrencilerimize Kanca Bursu adı altında burslar birinci ve ikinci sınıflarda verilmektedir. Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. öğrencilerimize burs ile birlikte staj imkânı da sağlamakta, mezun olan öğrencilerimize de iş konusunda da destek vermektedirler. Bu da sizin için önemli avantajlardan biridir.”dedi. Fıkra olarak bilinen çekiç vurma olayını da anlatan Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Fabrikada cihaz arıza yapıyor, tamir edilemiyor. Daha sonra teknik eleman çağrılıyor. Makineye bir çekiç vuran teknik eleman cihazı çalıştırıyor. Teknik eleman fabrikaya 1.000 TL. fatura gönderiyor. Fabrika yönetimi bir çekiç 1.000 TL. eder mi diye detaylı fatura istiyor. Teknik eleman da 1 TL. çekiç vurma, 999 TL. de çekici nereye vurmayı bilme toplam hizmet bedeli diye detaylı fatura gönderiyor. İşte sizler de çekici nereye vuracağını bilen teknik elemanlar olmak için buradasınız.” Dedi.

MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Cahit SOYSAL tarafından eğitim programları ve eğitim sistemi hakkıda yapılan bilgilendirme konuşmasında ise; Derse kayıt/ders seçme/danışman onayı, yarıyıl içi çalışmalar, akademik takvim, devamsızlık, rapor, bütünlemeler, başarı durumu, Yatay-Dikey geçiş, yaz okulları, başka üniversitelerden ders alma, öğrenci Bursları, öğrenci temsilcisi ve seçimi ve öğrenci konseyi, Staj ve UZEM (Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi) konularında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Cahit SOYSAL’ın konuşmasının ardından, Bölüm Başkanları ve Öğretim Görevlileri nezaretinde sınıflar, laboratuarlar, kütüphane, yemekhane, idari bürolar dahil tüm okul binası gezildi.