Öğrencilerinden Öğretmenlerine En Acı Görev

Öğrencilerinden Öğretmenlerine En Acı Görev
Rize'de dün sahilde yürüyüş yaparken geri manevra yapan ambulansın altında kalarak hayatını kaybeden Rize Sağlık Meslek Lisesi (Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) Hemşirelik Meslek Dersi öğretmenlerinden Songül Ayan'ın tabutunu öğrencilere taşıdı.

Rize'de  dün yaşanan ilginç kazada, kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale etmek için Boğaz Mahallesi'nde bulunan balıkçı barınağına giden M.Ç yönetimindeki 53 DK 019 plakalı ambulans geri manevra yaparken Sağlık Meslek Lisesi (Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) öğretmenlerinden Songül Ayan'a çarparak ölümüne neden olmuştu.

Trabzonlu öğretmen için bugün yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı okul önünde bir tören düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen törende Songül öğretmenin eşi Cahit, oğlu Ozan, kızı Ekin ve annesi Ayşe Ayan'ın yanı sıra mesai arkadaşları ve öğrenciler gözyaşı döktü.

Öğretmenin tabutu okul bahçesine Türk bayrağına sarılı olarak getirildi. Tabutun okul bahçesine getirildiği sırada öğrencileri, meslektaşları ve ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Okul Müdüresi Mine Hacıömeroğlu, konuşması sırasında gözyaşlarına boğuldu. Hacıömeroğlu, burada yaptığı konuşmada, çok büyük bir acı yaşadıklarını ve hayatındaki en zor görevin bu zor günde konuşmak olduğunu belirterek gözyaşlarını tutamadı.

songul-ayan-rize-cenaze-001.jpg

Okul bahçesinde Songül Ayan için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından öğretmenin tabutunu öğrencileri omuzlayarak cenaze aracına taşıdılar. Bu sırada annesi Ayşe Ayan ve tek çocuğu olan 12 yaşındaki kızı Ekin Ayan ayakta durmakta güçlük çektikleri, arkadaşları ve yakınları tarafından teskin edildikleri görüldü. Kızı Ekin Ayan, cenaze aracına konulan annesinin tabutuna sarılarak onu uğurladı.

KANSERİ YENDİ KAZADA ÖLDÜ

Songül Ayan'ın yaklaşık 5 yıldır kanser tedavisi gördüğü ve kanseri yenerek yeniden sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Ayan, bugün doğum yeni olan Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan olay sonrası gözaltına alınan M.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Rize Adliyesine sevk edildi. M.Ç, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Vakaya Giden 112 Ambulansı Öğretmene Çarptı. Öğretmen ve Kalp Krizi Geçiren Kişi Hayatını Kaybetti