Öğrencinin Cebinden 440 TL’yi Böyle Aldılar, Gümrükçüoğlu Ud Çalıyor !

Öğrencinin Cebinden 440 TL’yi Böyle Aldılar, Gümrükçüoğlu Ud Çalıyor !
Rize Trabzon otobüs seferlerinin durdurulmasının üzerinden 77 gün geçerken, başlatılmayan otobüs seferleri nedeniyle öğrenciler bu zamanda ulaşıma 440 TL daha fazla para harcamak zorunda kaldı.

Yaklaşık 30 yıldır devam eden ve 11 Mart 2016 tarihinde durdurulan Rize Trabzon otübüs seferlerinin yeniden başlatılmaması öğrencileri ve dar gelirli vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Seferlerin durdurulmasının ardından geçen 77 günde 55 mesai günü baz alındığında bir öğrenci ulaşıma 440 TL ödeyeceği yerde 880 TL ödemek zorunda bırakıldı.

TRABZON BŞB İLE TRABZON UKOME SORUNUN ÇÖZÜMÜNE YANAŞMIYOR ADETA UD ÇALIYORLAR !

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon UKOME’nin işgüzarlığı dolayısıyla bir türlü başlatılamayan Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 3 kez görüştüğü, yaklaşık 1 ay önceki son görüşmede Gümrükçüoğlu’nun UKOME ile görüşmelerde bulunarak sorunun çözüme kavuşturulması ve öğrencilerle dar gelirli vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi için çalışmaları başlatarak Başkan Kasap’a bilgi aktaracağını ifade etmesine rağmen Gümrükçüoğlu tarafından henüz  geri dönüş yapılmadığı bilgisine ulaşıldı.

Trabzon BŞB ile Trabzon UKOME’nin bu vurdumduymazlığı ise öğrencilerle dar gelirli vatandaşları her geçen gün daha fazla mağdur ederken, 2 çözüm yolu olan otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için öğrenciler ve vatandaşlar yetkililerin bir an önce sorunu çözüme kavuşturmasını bekliyor.

Rize Trabzon otobüs seferleri hafta içi her gün 06.30 ile 17.30 saatleri arasında karşılıklı 6 sefer, Cumartesi günü ise 10.30 ile 16.00 saatleri arasında 4 sefer olarak düzenlenirken, Pazar günleri çalışmıyordu.

RİZE TRABZON OTOBÜS SEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN 2 SEÇENEK

Otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 2 seçenekten birini  hayata geçirmesi gerekiyor. Bunlardan birincisi Trabzon UKOME, Trabzon’da yolcu taşımacılığı için ihale açacak ve ihaleyi kazanan firma ile Rize Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Rize-Trabzon otobüs seferlerini yapan RİBELSAN’a ait otobüse hat ve güzergâh izni verecek.

Trabzon’da ihale açılmaması durumunda ise Rize-Trabzon arasında karşılıklı olarak otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için ikinci ve son seçenek RİBELSAN tarafından her iki yönden otobüs kaldırılması için Trabzon UKOME’nin RİBELSAN’a şart koşmadan hat ve güzergâh izni vermesi gerekiyor.

Durdurulan Rize-Trabzon otobüsleri öğrenci 4 TL, sivil 7 TL'ye yolcu taşıyorken, aynı güzergâhta çalışan dolmuşlar ise öğrenci 8, sivil 10 TL olarak yolcu taşımacılığında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Trabzon UKOME'yi Milletvekili Köseoğlu'na Şikayette Bulunmak İçin...

Eski Bakan Yardımcısı Balta'ya Otobüs Şikayetleri İçin Ulaşmak İçin...

Rize Trabzon Otobüs Şikayetleri İçin Milletvekili Günnar'ın Telefonu

Otobüs Şikayetleri İçin Trabzon Valiliği ve Trabzon BŞB Telefonları

Trabzon UKOME’den Rize Trabzon Otobüsleri ile İlgili Kötü Haber

Rize Trabzon Otobüs Seferlerinin Başlatılmamasının Nedeni

Rize Trabzon Otobüs Seferlerinin Yeniden Başlatılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Rize Trabzon Hattında Trabzon BŞB Neyin Peşinde?

Rize Trabzon Belediye Otobüs Seferleri Durduruldu