Öğretim Üyesi Memleketi Hatay’da İlk Defa Yetiştirdi

Öğretim Üyesi Memleketi Hatay’da İlk Defa Yetiştirdi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yard.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu'nun Hatay'da ilk defa üretimini gerçekleştirdiği enginarın hasadına başlandı.

Kırıkhan ilçesine bağlı Çorum Mahallesi'nde enginar üretimi yapan Yard. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu, Türkiye'de ilk defa Tıbbi Aromatik Bitkiler Üreticiliği Bölümü kuran kişilerden birisi olduğunu belirterek, "Orada öğrendiğim bilgilerle artık kendi arazilerimizde şimdi de çiftçilik yapmaya başladım. Kırıkhan'da ilk defa enginar yetiştiriyoruz ve iyi tarım uygulamalarını hayata geçiriyoruz. Karaciğer dostu olan kan temizleyicisi olan enginar yetiştiriyoruz. Doğal bir ürün olarak yetişen enginar bölgemize çok büyük bir uyum sağladı. Güzel bir hasat dönemine başladık. Yurtdışı yurt içi talepler var değerlendiriyoruz. Yeşil baş olarak da pazarlayabiliyoruz aynı zamanda konserve salamura olarak da hazırlayıp isteyenlere verebiliyoruz" dedi.

Ev hanımı olan ve aynı zamanda enginar salamurası yapan 40 yaşındaki Feray İşgüde enginarın nasıl salamura yapıldığını anlattı. İşgüdü, "İlk olarak bıçakla enginarı temizliyoruz daha sonra enginarın içini kaşıkla temizleyerek çukur haline getirip önceden hazırlamış olduğumuz kovalar içerisin kararmaması için limonlu ve tuzlu suda beklettikten sonra halkalar halinde istenilen büyüklükteki cam kavanozlara yerleştiriyoruz" diye konuştu.

Öğretim Üyesi Memleketi Hatay’da İlk Defa Yetiştirdi

Öğretim Üyesi Memleketi Hatay’da İlk Defa Yetiştirdi

Öğretim Üyesi Memleketi Hatay’da İlk Defa Yetiştirdi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.