Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı

Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 40 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması 87 branşta yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 40 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması yapıldı.

87 branşta 40 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Atamalar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Başöğretmen Salonunda elektronik ortamda yapıldı. Sonuçların ilerleyen dakikalarda açıklanması bekleniyor.

MEB, eğitim kurumlarına ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 87 branşta, 40 bin öğretmen ataması yapıldı.

40 bin öğretmen adayının atama yerleri belli oldu.. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da hazır bulunduğu açıklama töreni Ankara'da yapıldı. Sonuçların ilerleyen dakikalarda açıklanması bekleniyor.

Atama sonuçları ilerleyen dakikalarda açıklanacak. Atama sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki link aktif hale gelecektir.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğretmen atama sonuçları açıklanır açıklanmaz atama sonuçları aktifhaber.com.tr'den öğrenebilirsiniz

Atanan öğretmenler, 11 Eylül'den itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

87 alana atama

Atamalar 87 alanda yapılacak. İlk atama yoluyla 39 bin 432, kurumlar arası yeniden atama yoluyla 400, milli sporcuların atanması yoluyla 168 öğretmen alınacak.

En çok kontenjan sırasıyla 5 bin 34 ile İngilizce öğretmenliği, 3 bin 953 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 3 bin 582 ile ilköğretim matematik öğretmenliği, 3 bin 89 ile Türkçe öğretmenliği için ayrıldı.

Fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 736, rehber öğretmenliğine 2 bin 628, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine 2 bin 470, matematik öğretmenliğine bin 979, sınıf öğretmenliğine bin 835, okul öncesi öğretmenliğine ise bin 809 öğretmen atanacak.