Öğretmene 700 TL'lik Ek Ücret

Öğretmene 700 TL'lik Ek Ücret
Kademeli ve zorunlu eğitim sistemiyle artan seçmeli ders sayısı en çok öğretmenleri sevindirecek.

Yeni eğitim ve öğretim yılı öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili olumlu gelişmelerle birlikte başladı.

Öğrencilerin seçtiği dersler için ilk etapta okuldaki öğretmenler görevlendirilecek. İhtiyaç olması durumunda öğretmenler başka bir okulda ek derse girebilecek.

Bu sayede haftada en fazla 20 saat ek ders ücreti alabilecek olan birçok öğretmen, maaşının yanı sıra 700 TL'ye kadar ek ders ücreti alacak.

ÖZEL OKULLARA DA MAAŞ AYARI

Özel okul öğretmenlerinin mağduriyeti son buluyor. Artık düşük maaş düşük prim durumu son bulacak.

SGK kayıt dışılıkla mücadele için özel okulları mercek altına alıyor. Yaklaşık 3 bin 700 özel okulda çalışan 59 bin öğretmenin maaşını masaya yatıracak olan kurum, maaşı 2 bin 200 ile 2 bin 800 lira arasında olmayan öğretmenler için okullara, ceza kesmeye hazırlanıyor.

EN AZ 2200-2800 LİRA

Yeni dönemde okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve ortaöğretim özel okullarında çalışan öğretmen ve yöneticilerin maaşları, kıdemlerine göre 2 bin 200 ile 2 bin 800 liranın altında olamayacak.

SGK, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na dayanarak bu adımı atacak. Söz konusu kanunun 9. Maddesine göre yapılacak denetimler için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'öğretmen maaşlarını' isteyen SGK, 2 bin 200 ile 2 bin 800 aralığını bu bildirim doğrultusunda belirledi.