Öğretmenler Günü, Rize'de Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı

Öğretmenler Günü, Rize'de Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı
Rize'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenler ve bir dizi etkinlikle kutlandı.

Öğretmenler Günü, Rize'de Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde devam eden etkinliklere Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Salih Yelkenci, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(7).jpg

Programda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Yelkenci, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Mustafa Avcı ve emekli olan öğretmenler adına da Nihat Kalyoncu birer konuşma yaparak, günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen törenlere daha sonra yakın zamanda vefat eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile ilgili slayt gösterisi yapıldı.

24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(9).jpg

Duygulu anların yaşandığı slayt gösterisinin akabinde Rize Valisi Kemal Çeber, merhum Yılmaz’ın eşine ve yakın zamanda emekliye ayrılan öğretmenlere plaket takdim etti.

Plaket takdimi esnasın bir konuşma yapan Vali Çeber, Rize’de çok sevilen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ı ebediyete uğurlamış olmaktan dolayı 24 Kasım’ı hüzünlü olarak kutladıklarını ifade ederek; “Ben kendisiyle anca üç gün çalışma fırsatı buldum. Ancak bu üç günlük süre içerisinde merhum Yılmaz’ın öğretmenlik mesleğini ve öğrencilerini ne kadar sevdiğini, işine ne kadar hakim olduğunu gözlemledim. Merhum Yılmaz’ın cenaze töreninde ve bugün burada icra edilen programda bir kez daha teyit ettim ki hislerimde yanılmamışım” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğu kadar, süreklilik arz eden bir meslek olduğuna vurgu yapan Vali Çeber, “Eğer insanların ruhuna dokunursanız, onlara sevgiyle yaklaşırsanız, işinizi de severek ve canı gönülden yaparsanız, hafızalardan hiçbir zaman silinmezsiniz. Buna bugün burada, emekli öğretmen Nihat Kalyoncu’nun hatıralarını anlatırken ve merhum Yılmaz için hazırlanan duygu dolu slaytla bir daha şahit olduk” dedi ve merhum Yılmaz için tüm salondan bir kez daha helallik istedi.

Vali Çeber, konuşmasının son bölümünde; kutsal öğretmenlik görevini büyük bir özveri ile yerine getiren öğretmenlere şükranlarını ifade ederek, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlere Allah’tan rahmet dileklerinde bulundu ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, TOBB Fen Lisesince hazırlanan ve sahnelenen programla son buldu.

24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(8).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(3).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(4).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(5).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(6).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(1).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(2).jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-rize-(10).jpg