Öğretmenler Günü Rize'de Kutlandı

Öğretmenler Günü Rize'de Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Rize'de kutlama programı gerçekleştirildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama programının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptı.

Kutlama programında konuşan Vali Kemal Çeber, öğrenmenin yaşı olmadığı gibi öğretmenlik mesleğinin de sonu ve emekliliği olmadığını belirterek, “Öğretmenlik, hayat boyu süren bir meslektir. Geleceği şekillendiren, aydınlık yarınların teminatı olan gençlerimizi hayata hazırlayanlar öğretmenlerimizdir. O yüzden kutsal bir meslektir. Birkaç gün önce hain bir terör saldırısında şehit olan Ayşenur öğretmen yine bize bir öğretmenlik dersi verdi. İlk füze atıldıktan sonra öğrencilerini sığınağa gönderiyor. Daha sonra geride kalan öğrencim var mı? diye tekrar tehlikeli alana gidiyor. Ama maalesef atılan ikinci bir füze ile en büyük mertebe olan şehadete erişiyor ve aramızdan ayrılıyor. İşte bu ancak bir anne ve babanın yapabileceği bir fedakârlıktır. Bu yüzden dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve kutsaldır. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz, çocuklarımızı aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından emekli olan öğretmenlere teşekkür plaketi verildi. Asaleti tasdik olan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.  Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan müzikal program sunumu gerçekleştirildi.

Programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Sedat Sezik, Vali Yardımcısı Vekili Ertuğrul Arslan, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ogretmenler-gunu-rizede-kutlandi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum