Öğretmenler Ölçme ve Değerlendirme Eğitiminde

Öğretmenler Ölçme ve Değerlendirme Eğitiminde
Rize'de öğretmenlere ölçme ve değerlendirme eğitimi veriliyor.

Rize Öğretmenevinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Ölçme ve Değerlendirme Çalışmasında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu ve araştırma görevlileri Hatice Kumandaş ile Özge Bal tarafından ildeki 50 öğretmene eğitim veriliyor.

Ömer Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yılda birkaç kez düzenlenen çalışmalarda ildeki öğretmenlere öğrencinin başarısının artırılması için ölçme ve değerlendirme çalışması yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmalara il merkezi ve ilçelerden öğretmenlerin katıldığını ifade eden Kutlu, ''Ders başarısının nasıl geliştirilebileceği, soruların öğrenci için eleyici ve sadece not verme anlayışında olmayan, öğrencinin başarısını artıran bir şekilde nasıl olabileceği üzerinde duruyoruz. Öğrencinin zayıf yönlerini geliştirebilmenin arayışı içindeyiz'' dedi.

2.20110121162324..jpg

Bu çalışmaları örnekler göstererek ve anlatarak yaptıklarını belirten Kutlu, ''Son yaptığımız çalışmada 4 günde 20 saat boyunca bu konular üzerinde durduk. Çocukların üst düzey düşünme gücü kazanabilmelerini amaçlıyoruz. Öğretmenlerimiz, kendilerine verdiğimiz materyalleri, okullarındaki diğer öğretmenler ile paylaşıyorlar. Bu çalışmalarımızın etkisini önümüzdeki yıllarda alacağımızı umuyoruz'' diye konuştu.