Öğretmenlere 740 Lira Hazırlık Ödeneği

Öğretmenlere 740 Lira Hazırlık Ödeneği
Öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında ödenen eğitime hazırlık ödeneği, okulların açıldığı 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderiler yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğine ilişkin talimat yer aldı.

Bakan Avcı, yazısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 527 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ek 32. maddesinde yer alan hükümleri hatırlatarak, hazırlık ödeneğinin her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere, öğretim yılının başladığı ay içinde ödendiğini hatırlattı.

2013 yılı Bütçe Kanunu gereğince hazırlık ödeneğinin 740 TL olarak belirlendiğini anımsatan Avcı, kanunda, bu ödeneğin, eğitim-öğretim yılını başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara yüzde 75, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara yüzde 50 oranında ödenmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Bakan Avcı, şu talimatı verdi:''Bu kapsamda eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleriyle yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil), 740 TL öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 16 Eylül 2013 tarihinden itibaren ödenmesi hususunda gereğinin rica ederim.''