Öğretmenlere aidat müjdesi

Öğretmenlere aidat müjdesi
Öğretmenevlerinden yararlanmak isteyen öğretmenlere müjde.. Milli Eğitim Bakanlığı yazılı açıklama yaptı.

Öğretmenevlerinden yararlanmak için ödenen 2010 yılı üye aidatı yıllık 60 TL'den 25 TL'ye indirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, Öğretmene Hizmet Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca yayımlanan genelgeye göre öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları ve öğretmen lokallerine üye olmak isteyen ve üyelik şartlarını taşıyanların ödemesi gereken 2010 yılı üye aidatının (bandrol ücreti) yıllık 60 TL'den 25 TL'ye indirildiği bildirildi.

Toplam 700 bin öğretmen ve 350 bin emekli öğretmeni ilgilendiren düzenleme ile 35 yıl hizmet yapan öğretmenlere de ''onur üyesi kartı'' verileceği ifade edilen duyuruda, öğretmenevlerinde geçerli olan bu kartla emekli ve görevde bulunan 35 yıllık öğretmenlerin aidat ödemeyeceği kaydedildi.

Duyuruda, ''Bakanlığımız, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının da öğretmenevlerine üye olabilmelerine imkan vermiştir. Böylece araştırma görevlisinden profesöre ve YÖK üyelerine kadar üniversite hocaları da öğretmenevlerinin imkanlarından indirimli olarak yararlanabilecektir. Ülke genelinde 800'ün üzerinde öğretmenevi ve lokali bulunmaktadır'' denildi.