Öğretmenlere herşey dahil lojman

Öğretmenlere herşey dahil lojman
Şırnak Valiliği, 41 ayrı köyde 350 öğretmen lojmanı yapma kararı aldı

Stüdyo daire şeklinde yapılacak apart lojmanlar, beyaz eşyadan mobilyaya kadar her türlü ihtiyaç malzemesiyle dayanıp döşenecek.

Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi'nin desteğiyle yapılacak lojmanların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Vali Vahdettin Özkan'ın girişimiyle başlatılan proje için ayrılan bütçe ise 18 milyon TL.
 
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, '5 yıldız lojman' olarak nitelendirilen daireler ile kırsal bölgede görev yapan hiçbir öğretmenin barınma sorunu yaşamayacağı belirtildi. Lojmanlardan, köyde görevli öğretmenlerin yanı sıra mezra okullarında görevli öğretmenler de yararlanacak.
 
BAVULUNU ALIP GELECEKLER
 
Lojmanların, il ya da şube müdürlerine değil, 'ilk kez atanan öğretmenlere' tahsis edileceğini belirten yetkililer, şu bilgileri verdiler:
 
- Apart daire şeklinde yapılacak lojmanlar, Şırnak'ın köylerinde görev yapan öğretmenlere dayalı döşeli bir şekilde tahsis edilecek. Görev yerine gelecek olan öğretmenler herhangi bir ev eşyasına ihtiyaç duymadan sadece bavullarıyla gelip yerleşebilecek. İhaleler yapıldı. Apart lojmanların çoğu birinci dönem sonunda, kalanı ise eğitim yılı sonunda hazır duruma gelecek.
 
Diğer yandan söz konusu lojmanlar, güvenlik açısından köylerde bulunan karakollara yakın inşa edilecek. Lojmanların güvenliği için köy halkı ve korucuların da görev alacağı belirtiliyor.