Öğretmenlere mobil not defteri geliyor

Öğretmenlere mobil not defteri geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, klasik not defterlerinin yerini alacak "akıllı not defteri" uygulaması geliştirdi.

Öğretmenlerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini de sağlayan MEBBİS ve e-Okul sistemini hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak bir uygulamayı daha başlatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "not defteri" uygulamasıyla öğretmenler, istedikleri her yerden cep telefonu veya akıllı cihazlarıyla öğrencilerinin yazılı notu, performans ve proje notu gibi bilgilerine ulaşabilecek.

Uygulamayı kullanmak isteyen öğretmenler, öncelikle cep telefonlarından e-Okul Mobil uygulamasını indirip sistemden de "not defteri" modülüne girecek. Modülde, şube, ders ve öğrenci adını seçerek, öğrencilerin yazılı ve sözlü notları, sınavlara girip girmediği, devamsızlık bilgileri, performans, uygulama ve projelerden aldıkları puanları, muafiyet durumlarını girebilecek.

Öğretmenlere günün her saati, her yerden öğrencilerinin bilgilerine ulaşabilme kolaylığını sunan yazılımda, öğretmenlerin isteklerine göre ayarlayabileceği 7 tema rengi bulunacak. Öğretmenlerin işlerinin kolaylaştırılması ve velilerin daha hızlı bilgilendirilmesinin amaçlandığı uygulama, Apple Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilecek.